На Мукачівщині внесуть до реєстру всі водойми району

18
0

Водні об’єкти Мукачівщини – внесуть до реєстру водойм з оновленими даними, як про саму водойму, так і про форму власності та призначення.

Комісійно обстежено та взято на облік водойми населених пунктів Макарьово, Залужжя, Ромочевиця, Пістрялово.

Всі водойми є штучними. Більшість з них створювалася ще за радянських часів з метою акумулювання води для зрошення сільськогосподарських угідь, або як протипожежні резервуари поблизу колгоспних господарств. Наразі колишні колгоспні об’єкти стали приватними, а водойми – в оренді місцевих фермерів.

Своє призначення зберегли озера колишнього Закарпатського рибкомбінату, створеного ще в 1962 році. Так, зокрема, озеро у селі Пістрялово, загальною площею 156 гектарів, задіяне як частина рибного господарства. Під час відвідування робочої групи Пістрялова, директор ПрАТ «Закарпатський рибкомбінат» Василь Олексик показав, як проводяться очисні роботи водойми. Спеціальна гідро косарка зрізала сухий очерет, вивільняючи озеро. Поласувати рибкою прилітають, занесені до Червоної книги, чаплі. Бачили місцеві робітники і лебедів, які також добре почуваються на Мукачівщині.

Сумісно кожна зі служб перевіряє свої параметри використання водойм, відповідність до чинного законодавства підстав для експлуатації, оренди та інше. Всі природні багатства, як створені людиною, так і природою, повинні бути обліковані та приносити користь громадам району, пише Мукачівська РДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також