На мукачівській ратуші з'явиться герб

2
2

Народження краси із металу в усі часи викликало справжнє захоплення.

Відтепер Мукачівці щодня матимуть можливість захоплюватись оригінальним витвором умілих рук ковалів - уже незабаром на міській ратуші красуватиметься герб Мукачева, втілений у металі. Такий подарунок місто над Латорицею отримало від творчої молоді краю. 

Рубило, зубило, ковадло, кілька молотів, різні ножівки та ключі - за багатовікову історію існування ковальської справи арсенал сучасного коваля практично не змінився.

А ще натхнення, коли працюєш, без нього не обійтись, кажуть майстри своєї справи , адже прадавнє ковальське ремесло вже давно перетворилось на справжнє сучасне мистецтво, котре люблять та цінують на Закарпатті. Прикладом цього став мистецький захід в Мукачеві, в рамках якого талановиті юнаки та дівчата демонструвати свої роботи та своє вміння. Подивитись на майстер-класи творчої молоді краю, а також спробувати і самому потримати кількакілограмовий молот та виготовити свій власний шедевр міг кожен охочий.

Особливе захоплення викликали тендітні дівчата у фартухах, котрі вміло впрвлялись з важкими предметами. Відтоді як почалала займатись цим напрямком мистецтва, Богдана власноруч створила вже не один металевий шедевр.

Каже, хоч метал на перший погляд і не гнучкий, з нього виходять дуже цікаві речі, а от, на відміну від багатьох, ковальську справу суто чоловічою не вважає. Жінки також можуть працювати з металом. Утім найбільшу увагу присутніх привернув втілений у металі образ Святого Мартина- покровителя та захисника міста над Латоицею. Такий подарунок Мукачеву на день міста готували протягом кількох останніх днів. Останні штрихи - і перший у своєму роді кований герб Мукачева можна вважати завершеним. Сталевий герб Мукачева складається з 15 деталей , розповідає майстер.

Всі вони з"єднані між собою спеціальною ковальською зваркою, втім помітити місця з"єднання непрофесіоналу практично неможливо, так само, як і підняти металевий витвір мистецтва фізично не підготованій людині доволі складно. Прикрашатиме символ Мукачева міську ратушу, тож відтепер всі приїжджі зможуть побачити металевого покровителя міста в самісінькому центрі, а заодно оцінити майстерність закарпатських митців.

Коментарі

М
мія

і де той герб на фото?

І
Ім'я

Чому не вказали ім'я майстрів? Та організатора?

Читайте також