На мукачівську Шипку збудують водогін

7
0

Питання водоканалу вкотре постало перед мукачівськими депутатами. На останній сесії, 26 вересня, обранці поповнили статутний фонд підприємства. Всього за останні 2 роки сума таких надходжень сягла 11 млн грн.

 За словами міського голови Мукачева Золтана Ленд’єла, це потрібно, аби підприємство функціонувало: тарифи на воду у місті збиткові.

Ще одним «водним» питанням, котре підтримали депутати, стало будівництво напірного водогону від водозабору на вулиці Івана Франка до мікрорайону Шипка. На це з бюджету піде майже мільйон гривень. Власне тепер водні споруди на Шипці перебувають на балансі Космічного агентства України. Однак вони в зношеному стані. У Мукачеві порахували, що звести новий водогін буде дешевше, ніж відновити старі  системи Шипки.

Приміщення військкомату зменшать, повідомив міський голова міста над Латорицею, нині військові вже не потребують такої площі. Натомість у звільнених кімнатах розташуються архів суду й одна з міських служб. Також обранці вирішили виділити гроші на щомісячні стипендії обдарованій молоді.

…А в Хусті відре-монтують школу

Ще одна сесія міськради нещодавно відбулася в Хусті. Тут на засіданні депутатів створили Громадську раду при виконкомі. Її голова Оксана Ряска закликала депутатів-мажоритарників організувати будинкові й вуличні комітети у своїх округах – так, сподіваються, буде легше вирішувати нагальні питання городян.

Бюджет у Хусті, прозвітували на сесії, виконали на майже 98 %. Тож, на пропозицію міського голови Володимира Кащука, 50 тисяч з казни підуть на матеріальну допомогу хустянам. Виділили гроші й на ремонт школи в мікрорайоні  Кіреші, пише Остап Грицай, газета "Старий Замок".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також