На митному посту «Тиса» впіймали українця

11
1

він занизив вартість авто на 141 тис. грн

Автомобіль марки Fiat вартістю понад 375 тис. грн вилучили співробітники Чопської митниці. 38-річний водій занизив вартість авто на 141 тисячу гривень, за що й поплатився. Про це повідомили сьогодні, 16 червня, ЗІКу у прес-службі Державної митної служби.

На митному посту «Тиса» з метою оформлення автомобіля Fiat Ducato українець подав документи, у деяких з яких була інформація про вартість авто. Зокрема, відповідно до поданих митникам товаросупровідних документів, вартість автомобіля 2007 року випуску становила 22 тисячі євро (234 тис. грн). Відправником транспортного засобу значилась одна німецька фірма, а отримувачем – українець, що мешкає у Києві.

Митники вирішили перевірити правдивість документів. У зв’язку з цим з Німеччини було надіслано рахунок-фактуру, у якій значилась зовсім інша вартість – 35 тисяч євро (за курсом НБУ – 375 тис. грн). Крім того, інспектори Чопської митниці звернулись до угорських митників, адже саме там перетинав кордон невдаха-підприємець. Від іноземних колег надійшла інформація, яка підтверджувала сумніви українських митників – вартість автомобіля дійсно була занижена.

Наразі чопські митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками статті 352 Митного кодексу України. Транспортний засіб вилучено до рішення суду.



Коментарі

M
Malek

ото дыбил зажал дать на лапу

Читайте також