На митниці затримали українця з цілим арсеналом холодної зброї

4
0

співробітники митного поста `Тиса`

Під час проведення пошукових заходів співробітниками митного поста `Тиса` Чопської митниці було виявлено партію предметів, які можуть бути віднесені до холодної зброї. Про це сьогодні, 4 листопада, ЗІКу повідомила прес-служба Чопської митниці.

4 листопада о 6.00 на ділянці `Прибуття` митного поста `Тиса` Чопської митниці під час здійснення контролю ручної поклажі у мікроавтобусі `Daimler Chrysler`, яким по дорученню керував мешканець Тернопільскої області, який прямував з Іспанії в Україну у правтних справах, були виявлені приховані від митного контролю: штики у піхвах - 5 одиниць, штик-ніж - 1од., штик-ножі у піхвах - 10 од., меч - 1 одн., шпаги - 3 од., шаблі - 5 од., один ніж у піхвах та один спусковий механізм.

Усього 27 одиниць, з яких 26 предметів, ймовірно, можуть бути віднесені до холодної зброї.

Виявлені предмети знаходилися за спинкою заднього сидіння серед речей, що знаходилися у пасажирському відділенні мікроавтобуса.

Як пояснив водій мікроавтобуса, він займається перевезенням особистих речей громадян України, які працюють за кордоном і виявлену картонну коробку він отримав у Франції у місті Марсель, її йому передав назнайомий, щоб доставити в Україну, заявивши, що всередині коробки знаходяться `предмети для каміну`.

По даному факту відносно громадянина України - водія мікроавтобуса заведено справу про порушення митних правил: окрім виявлених предметів, вилучено і мікроавтобус вартістю майже 70 тис. грн.

По справі про порушення митних правил призначено експертизу для встановлення належності предметів до холодної зброї.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також