На небі офіційно засіяла зірка з ім'ям виноградівця (ФОТО)

6
0

У вівторок почесному громаднину Виноградова Йосипу Зігмундовичу Гаснюку в урочистій обстановці вручено сертифікат-підтвердження з координатами однієї з зірок нашої Галактики, якій присвоєно його ім’я.

 

– Це дійсно неординарна подія для нашого міста, адже Йосип Зігмундович зробив значний внесок у збереження пам’яті про великі звершення в освоєнні космічного простору і популяризацію космічних досліджень, – відзначив заступник голови РДА Михайло Русанюк Він є знаним у краї філателістом, колекціонером старожитностей, живописних полотен майстрів Закарпаття, протягом багатьох років листується з астронавтами і космонавтами, видатними політичними діячами, світилами медицини, науки, техніки, провідними фахівцями культури і мистецтва, керівниками релігійних конфесій. Частину своєї колекції подарував Полтавському музею космонавтики, за що його зараховано почесним співробітником музею, іншу передав Міжнародному Дитячому Центру «Артек».
 
Заступник Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов у вітальному слові наголосив, що нинішній рік сповнений багатьма подіями – 50-річчя виходу людини в космос, 100-річчя видатного конструктора ракетно-космічної техніки Михайла Янгеля. Також державне космічне агентство має ряд досягнень, зокрема, напередодні 20-ї річниці незалежності запущено черговий вітчизняний супутник «Січ-2». Наша ракетно-космічна галузь займає 7-8 місце у світі. Ми дуже цінуємо тих людей, які пропагують космічну техніку, підтримують інтерес молоді до космічних досліджень.
 
Серед багатьох ентузіастів – цікава особистість, ваш земляк Йосип Гаснюк. Керівництво державного космічного агентства вирішило відзначити нашого добровільного помічника – присвоїти його ім’я одній із зірок Галактики у сузір’ї Ліра. За активну роботу по збереженню пам’яті про космічні надбання, популяризацію космонавтики, особистий внесок у виховання молоді Йосипу Зігмундовичу вручено медаль «Імені М. Янгеля», настільну медаль «Космонавта Берегового» та медаль «Імені Ю. Гагаріна», якою відзначив нашого земляка «Роскосмос».
 
Щирі слова поздоровлень Йосипу Гаснюку адресували секретар міської ради Марія Чейпеш та методист райвідділу культури і туризму Єва Григора. В свою чергу, Йосип Зігмундович подякував за таку високу відзнаку його скромної праці і пообіцяв, що, поки в його грудях буде битися серце, віддаватиме свої сили і знання на благо рідного Виноградова.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також