На облік або вивезти з України: Южаніна розповіла про легалізацію "єврономерів"

9
24

Голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна ще трохи привідкрила завісу в планах легалізації автомобілів на єврономерах, які ввезені в Україну.

За її словами, не зважаючи на те, що  кількість автомобілів з кожним роком суттєво збільшується, вони ніяк не можуть прийти до спільного рішення, яке влаштовувало би всі сторони.

Раніше, Южаніна вже зазначала, що вони не можуть приймати ліберальні ставки, або як просять активісти, взагалі змінити розмитнення під нуль. Адже є велика кількість автомобілістів, які справно заплатили податки за своє авто.

— Є інша частина автомобілістів, які таку амністію не вітають. Це 8-9 мільйонів авто на українських номерах проти хай навіть 1-1,5 мільйонів на європейських. Рішення має влаштовувати всіх, - зазначила Ніна Южаніна в інтерв'ю одному з видань.

Южаніна натякнула, що буде з автомобілями, які втратили навіть польську чи литовську реєстрації. Це буде судний день для цих водіїв, адже за її словами ці авто треба буде розмитнити або вивезти з країни.

— Це фантоми, які перебувають на території нашої держави. Тобто треба буде їх поставити на облік за загальними правилами, які ми спростимо для всіх. Або треба буде вивезти ці авто з України, - зазначила Ніна Южаніна.

А от конкретні ціми голова комітету знову не називає, хоча і натякнула, що все починатиметься від 830 євро, і це не зважаючи на інші сплати.

— Зараз в нас розмитнення авто від 2010 року випуску з середнім об'ємом двигуна обійдеться десь у 830 євро. Ось від цієї суми будемо рухатися. Але є й інші платежі. Є ПДВ у 20% від вартості авто, а у митних деклараціях цю вартість занижують. Потім є перша реєстрація автомобіля і сплата внеску до Пенсійного фонду. Все це треба вирішувати комплексно, - розказала пані Южаніна.

До речі, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував, щоб "євробляхи" платили ввізне мито нарівні з іншими авто

Отже, таке вкрай складне рішення ще приймають, і вже явно зрозуміло, що воно не буде повністю на користь водіям "євроблях".

Раніше Мukachevo.net публікувало статтю, де розписано питання купівлі авто на "єврономерах" з економічної точки зору.

Дивіться також: Автомагнати: Більше 12 тисяч українських "євроблях" зареєстровано на 17 поляків

Коментарі

Г
громадянин

І де правда коли у нас за розмитнення треба заплатити 3-4 тис. євро а на словаках 500-700.

Г
громадянин

Доброго дня. Таку люди добрі дурницю пишете що це не можливо читати.

ProRock до 20:19

птання тобі : "з якого часу податок на авто впливаэ на пенсію? можливо пенсію людина сама собі за все життя заробляє? а податки з авто йдуть на дороги та інфраструктуру??" якшо не зможеш без образ, (бо такі як ти якшо не мають відповіді то починають Мамку кривими словами згадувати...) то краще не починай

А
Автомобіліст

До тих котрі кричать про євробляхи! Ви чуєте,що вам люди говорять?Вони готові сплатити і 500$ мита за реєстрацію,а це міліарди в бюджет! Але цього не хочуть автоолігархи! Де таке видано,що на щерблики ЗАЗовські треба копити півжиття!? У нас цуравий-прецуравий піввіковий первак-500$ коштує!!! Вся європа катається на нормальних машинах і за помірну ціну,навіть по нашим міркам!!! Так підтримайте людей,що борються і за вас!

5
5555

Такоє враження , што у нас влада вся із Чикоша - і нижня марга і точно така - аксіома, майже файно гребут при файних посадах із простого люду !

Ч
чікош

нарешті влада шось добре робить.молодці

ДН
до нижньої марги

ти гуцуле жебрачий по собі всіх не суди..неваловшен заробити,іди ся ззуй і ходи пішком..а самим хитровидримбаним не будеш і так..пора вас уже палити начинати,уєдно з вашими бударами на бляхах.а пак ся жалуй хоть у спортлото,бо будар нелегальний

А
Аксіома

Менше машин , менше аварій. У рік на дорогах гине 3 чи 4 тис народу. Евробахи мають платити такий же налог як решта платила. Бо евробаха то хитро .опа товпа. Просто еврошара і преся на дороги

Д"
до "до нижньої марги"

а ти рот закрий і рано встав і пішов на роботу за 3200грн/міс, шо ти держава дала. із-за таких вумніків, як ти, люди сидять тихо і мовчать, а нашим "правітєлям" лиш то і треба - оби стадо тихо у загоні сиділо і не мичало. думай шо пишеш!

ДН
до нижньої марги

ко твоїй вонячій матери буде пенсію платити й з чого,ти скоте маржинський?не можеш заробити,ходи пішком,жеброто воняча..

Д
Док

Олег,правильно говориш,лем серед людей много завистливих олігофренів в тому вся біда...

О
Олег

допустім у мене є три спічечні коробки... і е трое людей... двом я продав їх по 1 гривньови а третій каже еййй чикай лиш 1 гривня то шось много.... ти мене хочеш обокрасти бо они стоять всяди по 50 копійок... давай мені за 50 копійок.... а я буду казати та яккк я не можу тобі дати їх за 50 копійок бо вон я їм продав по 1 гривньови та они ся будуть сердити... кіть я тобі продам за 50 копійок.. і они такі з боку тоже подстрікати да да даа най тоже платить 1 гривню як і ми... вмісто того шоби придявити претензію тому ко їх обманув вони притензії придявляють тому шо хоче за 50 копійок бо він ХИТРОМУДРИЙ дуже

О
Олег

як читаю той маразм та просто гууута ня бє.......... бо 8 мільйонів проти.... ПРОООТИ чого??????????????????? проти того оби сосід купив таку машину як у нього лиш дешевше??? бо він тіпа ЧОРТ? она тіпа хотіла так написати?

О
Олег

які розуинякоші там...як спригують тіпа дууууже переживають за тих ко заплатив повне мито ))) шахматісти просто каспарови... якшо 8 рабів будуть кричати шо нас всьо устраює а лиш два раби кинуть лопати і скажуть шооо нееет ми не будемо рабами... то вибачайте 8 же сказало шо їм добре так так шо бистроооо на плантацію!

5
5555

Потрібно думати не одним роком і одним бюджетом, а, принаймні, на кілька років вперед. За розрахунками , зниження ставок зборів призведе до збільшення надходжень до бюджету в середньостроковій перспективі.

ДР
До рем

Тобі зуби треба прорідити. Всі власники машин на єврономерах готові заплатити податок, але в розумних межах, як в розвинутих країнах. А із-за таких 3,14дарів як ти і Вариш, рабів, ми ще довго будемо так жити.

ЦЄ
Цвірінь Євген Горобуськович

Панове! Охолоньте й поміркуйте - хіба ж це не шоколадної зграї поранка? Помислите над тим.

Ю
ю

так, так. Машину купив за 1000 євро, оформити вийде ще 1200. Бізнес по українськи називаться. А Васадзе 5 років пів копийки у бюджет не платив із ЗАЗа. От вам і "мудре" рішення. Колись давно з Югославії віз жигуля. За розтаможку заплативим 50 дол. А чому? Бо туди у Київ нашим жебракам перевозили велику партію нових мерсів. Щоб не платити за розтаможку кабмін на тот динь зняв плату. І меніі тоди повезло. Може тоже треба чекати тот момент коли київські моральні жебраки будуть ставити машини на облік? Треба наших вамошів буде звідати

Г
Грета

Повне розмитнення правила однакові для всіх

А
Алекс

класна позиція- звести лобами бляхерів і українономерних - хай друг друга пи@дять. А може просто для всіх (і нові і б/в) ввести один акциз 300-500 євриків і проблеми самі по собі повідпадають?

В
Вариш

Бачі ти з рана курнув що понесло тебе так резко.ЕВРОбляхи обкласти налогами як усіх більше буде порядку і безпеки на дорогах.

Р
Рем

Я живу в районі дастора і неможу вранці відкрити вікно для провітрювання: колонни пересічників направляються в бік словацького кордону. День і ніч вулиця собранецька перевантажена цими халявщиками, які в свому житті все хочуть на шару. Пора прорідити ряди євробляхерів хоча б в два три рази, і таким чином зберегти екологію для нас і наступних поколінь.

Б
Бачі

голосуєме за всяких рєдісок... а треба голосувати за майфайних у світі!!! Голосуйте за Бачія! Я вам обіцяву: -прямі податки - 0%; -мито - 0%; -акциз - 0%; -медицина - безкоштовно; -освіта - безкоштовно; -комунальні послуги - безкоштовно; -поліції, пожарнику та працівників інших спецслужб не буде - будеме ся по графіку міняти, нашто їм платити! -армію нам не треба - договоримеся з руськими, поляками, турками та мадярами - історія каже, "що то наші браття, які николи не захвачували наші землі" - їжа за цінами, нижче собівартості - най виробники ся попустять; - усіх бариг підприємців-бізнесменів розкуркулити, а пак розстріляти , а вать вугнати за границю - най там цівілізацію розвивавуть! нам то нинашо! -леніна перевезти у Мукачево - покласти коло танка - нараз ся начне покращення уже сьогодні!!! а щим забов за пінзію - на пінзію йдуть лем ті, ко нигда нич не платив у Пенсійний Фонд - бо цілоє життя робив нелегально! А ті шо робили офіційно за копійки най ся попустять!

З
здобули

от так і голосуемо за таких дупатату, як Южанініна, і потум занимаемося мазохізмом, йуй у лампаш не приходить, як наприклад, поліцейський(не сама малооплачувана професія), може взяти квартиру, у кредит, розтаможити машину, і нарожати дітий, аби було кому робити на нехилі зарплати дупатату.І йсе ся творить у самуй біднуй країні Еуропи.Для високооплачуваних, чомусь другі правила.(дипломати депутати і вшілякі тігіпки)

Читайте також