На одну державу в світі стало більше

20
0

Одним з ініціаторів створення нової держави є Кенія.

У територіальних межах Сомалі з'явилася нова держава під назвою Азанія (Azania). Про це повідомляє Associated Press.

Про утворення Азанії було оголошено на урочистій церемонії в столиці Кенії Найробі. Кенія вважається одним з ініціаторів створення нової держави. Це пояснюється тим, що Найробі вигідне існування свого роду буферної зони на кордоні з охопленим громадянською війною сусідом. Планується, що Азанія займе південні провінції Сомалі.

У той же день, 3 квітня, у Азанії з'явився президент. Ним став Мохаммед Абді Ганді (Mohamed Abdi Gandhi), який у минулому очолював міністерство оборони Сомалі. Виступаючи перед присутніми в Найробі, Ганді проголосив своєю метою боротьбу з угрупуванням ісламізму "Аль-Шабааб", яка контролює значну частину Сомалі. Найближчим часом в Азаніїн буде створено уряд і скликаний парламент.

Сомалі останні двадцять років перебуває у стані громадянської війни. Країна розколота на декілька частин, в кожній з яких є свій уряд. Міжнародно визнаної владою Сомалі вважається Перехідний федеральний уряд, проте він контролює лише кілька районів столиці Могадішо. На півдні і південному заході Сомалі панують ісламістські угруповання, в першу чергу «Аль-Шабааб». На півночі країни існує Республіка Сомаліленд. Між сторонами регулярно відбуваються збройні зіткнення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також