На "озброєнні" в юридичних осіб краю перебувають

8
0

30 982 персональні комп’ютери

Найхарактернішою ознакою сучасності є динамічний розвиток комп`ютерної техніки та програмного забезпечення. Впровадження нових інформаційних технологій на основі використання сучасної комп`ютерної техніки зростає із збільшенням масштабів обробки інформації та необхідності швидкого обміну нею між користувачами.


Станом на 1 січня 2007 р. на балансі у юридичних осіб області та їх відокремлених структурних підрозділів налічувалися 30982 персональні комп`ютери усіх типів та модифікацій процесорів, загальною балансовою (залишковою) вартістю 50,9 млн грн. Протягом 2006 р. підприємствами та організаціями області на баланс було взято 5303 комп`ютери.


У середньому одне підприємство (установа) області є власником 11 персональних обчислювальних машин (ПОМ). Управлінські, банківські установи, вищі учбові заклади експлуатують у середньому 50 та більше одиниць обчислювальної техніки.


Із загальної кількості комп`ютерів 46,9% (14,6 тис.) — це комп`ютери початкового рівня, 50,5% (15,6 тис.), складають комп`ютери на базі 32-бітових процесорів, і лише 2,6% (0,8 тис.) складають комп`ютери з найновітнішими процесорами з 64-бітовою архітектурою, причому кількість таких ПОМ порівняно з минулим роком збільшилась в 2 рази.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також