На Перечинщині відкрили дитячий садок (ФОТО)

23
0

У середу, 15 лютого, очільник Закарпаття Олександр Ледида та голова облради Іван Балога перерізали символічну стрічку під час урочистого відкриття нового дитячого садочка у с. Дубриничі на Перечинщині. У святі також взяли участь заступник керівника краю Іван Качур, голова Перечинської районної адміністрації Андрій Готько та голова райради Анатолій Перцев.

 

 Саму будівлю ДНЗ звели ще кілька років тому – грошей не вистачало на внутрішнє оздоблення, закупівлю меблів. Але відтепер малюки Дубриничів мають власний двоповерховий садок з кількома спальними та ігровими кімнатами, просторою кухнею, пральнею та ванними.     
   
Разом з малюками на новий садочок у Дубриничах чекали і батьки. Ярослава згадує: батьки ставали у черги, аби влаштувати дитину до садка:
   – У селі багато дітей, тож місць у колишньому садочку не вистачало. Тут, у новому приміщенні, сподіваюсь вмістяться всі малюки.
   
Старий дитсадок був розрахований всього на 20 місць. Новий - більший майже в чотири рази:
   – До садочку вже ходять 70 діток. Працює 3 групи – ясельна, середня та старша. Черга ще, звісно, є, але з такими великими приміщеннями ми зробимо все, щоб малюки Дубриничів були охоплені дошкільною освітою, - запевнила завідуюча дитсадком Ярина Пекар.
 
 Гостей малеча зустрічала піснями й танцями. Керівники краю вітати дітей та вихователів приїхали не з порожніми руками: у подарунок привезли іграшки та побутову техніку.
 
 На будівництво садочка витратили 3,4 млн. грн. – 1,3 млн. грн. виділено з державного, 1,9 млн. грн. – з обласного, 120 тис. грн. – з районного бюджету. Ще півмільйона гривень закарпатські депутати спрямували на придбання меблів та інвентарю. Очільник області Олександр Ледида наголосив: будівництво таких сучасних садочків й надалі залишатиметься пріоритетом для влади:
 
 – Сьогодні такі дитсадки будуються чи не в кожному районі краю – на Хустщині, Рахівщині, Перечинщині та в багатьох інших. Ми працюємо так, аби не обділити жоден район. Тому, впевнений, продовжуватимемо цю важливу справу й надалі.
   
Довідково: У 2011-му на Закарпатті введено в дію три новобудови ДНЗ; виділено 12 земельних ділянок під будівництво садочків; створено 4 навчально-виховних комплекси. Минулоріч також відновили роботу 10 дитсадків – у Берегівському, Виноградівському, Хустському, Тячівському, Мукачівському районах. Відкрито 173 групи із короткотривалим терміном перебування дітей. Відтак, відсоток охоплення дітей від 3 до 6 (7) років усіма формами дошкільної освіти зріс до 76%. 
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також