На пл.Народній в Ужгороді розгорнули великодню виставку писанок (ФОТО)

23
0

Виставка-конкурс під назвою «Воскресни, писанко!» відкриється у обласному центрі у неділю, 28 квітня. Однак, експозицію писанок, виготовлених дітьми з усії районів Закарпаття вже розгорнуто сьогодні. Поруч з ними охоче фотографуються ужгородці та гості міста.

Виставка-конкурс проходить у рамках Року дитячої творчості. 28 квітня стартує її заключний етап. Учасниками  свята будуть понад 50 команд.

Кожна з команд виготовила дерево, оздоблене десятками виготовлених і оздоблених дітьми писанок. Всього таких деревцят на зеленій зоні площі Народної розмістилося 54.

На них – розвішані писанки, виготовлені  в різних техніках виконання. Це і традиційна писанка оздоблена розтопленим воском (батікова техніка), «дряпанка», «мальованка», дерев’яна різьблена писанка, писанка, прикрашена бісером і навіть писанки виготовлені у техніці скрученого паперу – «квілінг».

За підсумками обласного етапу переможців визначить журі. За перше місце учасники конкурсу отримають по 3 тисячі гривень, за друге – дві тисячі та 1 тисячу отримають, ті хто посяде третю сходинку. Команди складаються з 9 чоловік кожна. У команду входяить три педагоги та шестеро учнів.

Пропонуємо вам поглянути на деякі цікаві експонати виставки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також