На прикордонному переході "Вишнє Нємецке - Ужгород" збільшилася черга автомобілів

8
0

На словацькому боці словацько-українського автомобільного переходу "Вишнє Нємецке - Ужгород" збільшується черга транспортних засобів, які прямують в Україну. У суботу, в порівнянні з п’ятницею, тривалість пропуску пасажирського автотранспорту на прикордонному переході збільшилася з 20 до 24 годин.

За повідомленням речниці генерального директора словацької митниці Мірослави Слеменської, збільшення черги пасажирського автотраспорту на прикордонному переході "Вишнє Нємецке - Ужгород" зумовлене посиленням митного контролю за ввезенням на українську територію товарів, які можуть зашкодити здоров'ю людей, зокрема продуктів із вмістом діоксину.

Крім цього, наплив на переході учасників транскордонного руху пояснюється збільшенням кількості пасажирів-громадян Росії, які, не маючи дозволу на проїзд територією Польщі, транзитом через Словаччину та Україну повертаються автомобілями додому з країн Європейського Союзу.

Пропуск вантажних автомобілів через словацько-український прикордонний перехід здійснюється з інтервалом 4 години.

З метою врегулювання ситуації з перетином кордону легковими автомобілями словацька та українська сторони здійснюють інтенсивні переговори, зазначила речниця словацької митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також