На Рахівщині біля кордону у чоловіка вилучили 300 г золота, майже 100 тис доларів, євро та гривень (ФОТО)

26
4

Випадок стався вчора ввечері, 24 березня неподалік від смт Великий Бичків, що на Рахівщині, поблизу українсько-румунського кордону.

Як пише пресслужба Закарпатської митниці, увагу привернули двоє громадян України, 1970 та 1994 років народження. Вони намагалися поза пунктами пропуску незаконно перетнути державного кордон з України в Румунію.

"Під час здійснення огляду особистих речей батька і сина виявлено грошові кошти та цінності. Зокрема: 92 400 гривень, 96 900 євро, 71 200 доларів США та 3 золоті злитки загальною вагою 300 грам", - йдеться у повідомленні.

Як пояснив старший чоловік, він із сім’єю, втікаючи від обстрілів з Харкова, приїхали до митного посту «Солотвино», де дружина і дочка перетнули кордон з Румунію. А він із сином залишились на Україні в пошуках житла.

Поблизу смт Великий Бичків наблизилися до берега р.Тиса, де проходить державний кордон України та були затримані. На виявлену валюту та золоті цінності будь-яких підтверджуючих документів при собі не мав.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статтею 482 Митного кодексу України.

Тож, незаконні кошти (92 400 гривень, 96 900 євро – за курсом НБУ становить 3114172 грн та 71 200 доларів США – 2082948 грн), а також золоті злитки, вартість яких понад 438 тис грн, вилучено. Справу скерують до суду.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Я
Ярослав

Хто вкрав курку той злодій хто вкрав мільйони той геній так в нас в Україні

І
Іван

так треба мати документи на гроші коли тікаєш з під обстрілів ? що за сором і ганьба крадуть гроші , і знаходять чим прикриватись . Розумію що багато не зможуть надати цих документів . Значить можна під шумок конфісковувати ?

В
Вася

А 30 000 000 доларів не замінили, чи то свої, і їх трогати команди не було, а простих смертних можна...

Б
Бидлофоб

Онь ми слина потекла яким се всьо увідів

Читайте також