На Рахівщині обговорили маркування туристичних маршрутів

10
0

2 серпня, у малій залі засідань райдержадміністрації під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Валерія Сабова відбулась нарада з представниками прикордонної служби Мукачівського прикордонного загону щодо маркування туристичних маршрутів, які проходять у прикордонній території.

У роботі наради прийняли участь т.в.о. начальника прикордонних відділів “Богдан” та “Ділове” Валерій Костенко і Володимир Поворознюк, директор карпатського біосферного заповіднику Федір Гамор, командир Рахівського рятувального пошукового загону Юрій Вербищук, в.о. директора ДП “Рахівське ЛДГ” Андрій Угрин, начальник управління економіки райдержадміністрації Віктор Турок, Богданський сільський голова Петро Ференц та інші.

Проведення наради зумовлене поодинокими випадками перетину українсько-румунського державного кордону туристами. Так, за інформацією Валерія Поворознюка, на даний час нависла проблема при проходженні туристичного маршруту на Чорногору у зв’язку з порушенням українсько-румунського державного кордону, що негативно впливає на розвиток туризму на прикордонній території. Ця проблема виникла у зв’язку з відсутність маркування частини маршруту. Така ж ситуація і з маршрутом, що пролягає через частину території Карпатського біосферного заповідника.

За підсумками наради було запропоновано створити перелік необхідних вимог для туристів, які необхідні для проходження туристичних маршрутів. Це дасть змогу істотно полегшити проходження туристичних маршрутів туристами та допоможе значно знизити кількість порушень, які вони допускають. Також було запропоновано звернутись до швейцарсько-українського проекту “FORZA”, в рамках якого було профінансовано більшу частину маркування даного маршруту, з проханням надати технічне завдання не промаркованої частини маршруту.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також