На Рахівщині провели семінари для безробітніх старшого віку

9
0

Різні періоди життя людини мають певні специфічні особливості, покладені вченими-психологами в основу вікової періодизації. У межах 40-60 років людина досягає зрілого дорослого віку. Це серединний період, своєрідний міст між двома поколіннями. Зріла людина займає проміжне положення між своїми батьками, які вступили в період старості, та своїми власними дітьми, які готуються до сімейного життя.

 

У зрілому віці головними аспектами життя залишаються професійна діяльність і сімейні стосунки. Однак соціальна ситуація розвитку суттєво змінюється: якщо в молодості вона включала оволодіння обраною професією та створення сім’ї, тобто, була ситуацією організації, створення відповідних сторін життя, то в зрілому віці - це ситуація реалізації себе, повного розкриття свого потенціалу в професійній діяльності і сімейних стосунках.

Протягом тижня в Рахівському районному центрі зайнятості для безробітних осіб старше 45 років проводились семінари на нову тематику де розглядались питання середнього віку та професійної кар’єри.

Мета і завдання таких заходів полягає у зміні уявлення осіб середнього віку щодо перспектив професійної самореалізації та кар’єрного зростання, надання інформації про зміни у пенсійному законодавстві, активні заходи служби зайнятості щодо сприяння зайнятості (оплачувані громадські роботи, професійне навчання за направленням служби зайнятості, відкриття власної справи).

Фахівці служби зайнятості переконані, що подібні семінари для безробітних громадян зрілого віку нададуть їм сили та наснаги, розкриють творчий потенціал та приховані здібності, і вже завтра, кожен з них відчує впевненість у майбутньому з якою сміливо покрокує життям.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також