На Рахівщині таки відновлять раніше заштукатурений унікальний напис на знаку "Географічний центр Європи" (ФОТО)

41
0

Про початок реконструкції пам’ятки історії, науки та техніки «Геодезичний знак на місці розташування георгафічного центру Європи» повідомили на сторінці Рахівської міськради.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що в жовтні минулого року у селі Ділове на Рахівщині, під час відновлення знаку Географічного центру Європи, демонтували унікальний напис про знак, який було написано латиною.

Після розголосу своєрідного вандалізму, в Рахівській міськраді пообіцяли відновити напис. Відтак, днями було проведено дослідження та складено план реставрації пам’ятки історії, науки та техніки «Геодезичний знак на місці розташування географічного центру Європи» в с. Ділове.

"Пам’ятка потребує розчистки від нашарування цементу, бруду та ймовірних поновлень початку 2000-их років. Також проводитимуться укріплення основи та всі консерваційні заходи і реставрації втрачених частин. У кінцевому результаті пам’ятка набуде свого первозданного вигляду", — додали в Рахівській міськраді.

Роботи виконуватиме реставратор, магістр Львівського національного університету «Львівська Політехніка» Володимир Козурак, у якого за плечима не одна реставраційна робота.

Одночасно з роботами по реконструкції, Рахівська міська рада проводить заходи щодо взяття геодезичного знаку на баланс територіальної громади.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також