На Рахівщині відбулись змагання "Лісівник-2014"

8
0

Лісоруби змагалися в урочищі Росолово Середньоріцького. Участь взяли команди з 9 лісництв, до складу яких увійшли вальник лісу та його помічник.

Основна вимога до вальників лісу - це професіоналізм, адже мова йде про важкі гірські умови. пише rakhiv.in.

Цим та іншим навикам, якими має володіти людина, працюючи в лісі, приділяємо посилену увагу. Найкраще засвоюються отримані знання, проявляються недопрацювання під час проведення змагань, котрі стараємося максимально наблизити до реальних умов. Подібні – „Лісівник-2014”, відбулися в урочищі Росолово Середньоріцького лісництва за участю команд дев’яти лісництв, до складу яких увійшли вальник лісу та його помічник, повідомляє "Зоря Рахівщини".

А розпочалися вони урочистим відкриттям, під час якого головний суддя Святослав Роман акцентував увагу учасників на необхідності демонструвати не тільки швидкість виконання вправи, а й дотримуватись відповідних параметрів та технічної точності, оскільки все це враховується при підрахунку балів. Провідний спеціаліст з охорони праці і цивільної оборони підприємства Микола Гощук наголосив, що головним завданням також є дотримання вимог техніки безпеки під час виконання лісозаготівельних робіт.

Слід відзначити, що до конкурсу-змагання ввійшли три види вправ: звалювання дерев, монтаж нового ланцюга, відокремлювання сучків. Саме ці вправи найкраще відображують щоденну роботу звалювачів лісу. За підсумками трьох дисциплін перемогу святкували представники лісництва імені Томащука Василь Химич та Юрій Койтюк, друге місце вибороли Микола Химич та Микола Вурста з Середньоріцького лісництва, на третій сходинці п’єдесталу Микола Койтюк та Юрій Леп’як – працівники Щербіловського лісництва. Також було визначено переможців з окремих вправ.

Переможцям і призерам було вручено грамоти та призи.

Подібний захід не тільки підвищує майстерність працівників лісгоспу, але й стимулює їх дотримуватись правил безпеки у щоденній роботі, які можуть врятувати життя.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також