На "Рекітському сузір'ї" розповідали про професії

16
0

З 13-го по 17 липня 2012 року на базі Міжгірського професійного ліцею пройшов ІХ-ий Міжнародний мистецький фестиваль юних талантів «Рекітське сузір’я - 2012».

 

Фестиваль приурочений 10-й річниці створення МАЛІЖ (малої академії літератури і журналістики). У заході взяли участь більше 200 учнів шкільного віку з різних областей України. Змагання проводились в номінаціях: поезія, проза, журналістика, образотворче мистецтво, вокал, фотомайстерність.
 
З першого ж дня до участі в проведенні фестивалю долучилися і працівники Міжгірського районного центру зайнятості, розгорнувши на території професійного ліцею мобільний профорієнтаційний центр.
 
Метою зустрічі спеціалістів відділу активної підтримки безробітних з учнівською молоддю було ознайомлення учнів з різномаїттям робітничих професій та надання допомоги у професійному самовизначенні кожного учня.
 
Серед молоді популярними стали буклети: «Обери собі робітничу професію», «Професії що потрібні селу», «Нові професії на ринку праці», «Орієнтуємо на самозайнятість» та профорієнтаційний щоденник школяра.
 
У ході проведення виїзної акції демонструвались фільми про професії із циклу «Світ професій», розвиток сільського зеленого туризму, нелегальну трудову міграцію та торгівлю людьми тощо.
 
Відвідувачі мали можливість ознайомитись з інформаційними матеріалами, буклетами, довідниками про навчальні заклади області, центри професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
 
Учні отримали інформацію для роздумів, щоб у подальшому зробити правильний вибір професії. Залишається сподіватися, що вона стане ключем до їхнього успішного майбутнього і особистого становлення.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також