На розробку Мужіївського золоторудника з’явився новий претендент

3
1

Представники ТОВ «Закарпатполіметали» переймаються заявою заступника губернатора Закарпатської області Івана Бушко про те, ніби вже розглядаються певні інвестиційні наміри від НАК «Надра України».

Про це сьогодні на засіданні Ужгородського прес-клубу заявив представник ТОВ "Закарпатполіметали" Володимир Гуртовий. 

Робота по відновленню права власності на майно підприємства «Закарпатполіметали» триває з 2008 року. З тих пір зроблено чимало і справа ніби-то вийшла на фінішну пряму. Але, за словами представників товариства, нещодавно знову з’явилися спекулятивні заяви про намір НАК «Надра України» отримати дозвіл на використання корисних копалин на території Мужіївського родовища. Натомість,жодних пояснень щодо законності таких намірів, а також джерел їх фінансування не надається.  
 
«Ми отримали інформацію з Інтернет-інтерв'ю заступника губернатора Бушко, який оприлюднив інформацію, що розглядаються наміри інвестицій від НАК «Надра України, - розповів журналістам Гуртовий. -  Своїми словами він продемонстрував підтримку з боку облдержадміністрації щодо такого звернення. Нас це дуже здивувало, адже на сьогодні в силу об’єктивних причин саме «Закарпатполіметали» може отримати будь-який дозвіл на розробку цього родовища. Складається враження, що заступника губернатора просто ввели в оману, адже ні «Закарпатполіметали», ні суд, ні комітет кредиторів до сих пір ніякої подібної інформації не отримували».
 
На сьогодні ТОВ «Поліметали» - це комплекс будівель, шахти, виробничі запаси у вигляді збагаченої руди з вмістом золота та інших поліметалів. Ці виробничі запаси забезпечать надходження коштів для відновлення підприємства, а також являються певною гарантією для інвесторів.  Гуртовий розповів про надію, що основним споживачем добутого золота буде національний банк України, який зможе з власного золота друкувати монети і  стати менш залежним від іноземного золота.
 
Довідка: ТОВ "Закарпатполіметали" визнано банкрутом. 21 червня 2010р. рішенням господарського суду Закарпатської області у справі №16/33 було задоволено позовні вимоги ТОВ "Закарпатполіметали" та визнано право власності ТОВ "Закарпатполіметали" на нерухомість банкрута. Це рішення було залишено у силі постановою Вищого господарського суду України від 25.01.2011р.
 
Прокуратура Закарпатської області винесла акти прокурорського реагування на незаконні рішення Мужіївської сільської ради та Берегівської районної державної адміністрації, а також на незаконні договори оренди землі з ТОВ "Сауляк" та ТОВ "Береговополіметали" (за цими договорами земля, у тому числі під нерухомістю підприємства, передана в оренду іншим особам). 

Коментарі

M
Mellonius

Давненько уже, с конца 90-х, тянется история с закарпатским золотом (Мужиево+Сауляк)... Наиболее вероятно--приберут к рукам (прямо или косвенно) олигархи типа Бориса Палланта или Покрасса.

Читайте також