На що піде мукачівський бюджет?

8
0

2011 року в місті продовжать реконструювати вулиці, впорядковувати парк, ремонтувати школи

Бюджет Мукачева на цей рік виріс майже на 14 мільйонів проти попереднього. Якщо торік він становив близько 254 млн, то нині – понад 267. Зрозуміло, що більшість грошей піде на захищені статті – зарплати бюджетникам, оплату комунпослуг, енергоносіїв, придбання медикаментів та забезпечення харчовими продуктами медичних й освітянських установ, а також на фінансування різноманітних програм.

Проте й про впо­рядкува­ння Мукачева депутати не забули. Зокрема управлінню міського господарства передбачили 1,9 мільйона гривень на реконструкцію вулиці Росвигівської (загалом для завершення робіт потрібно трохи більше 2,5 млн, інші гроші планують виділити у наступні роки). Продовжать ремонтувати й вул. Ярослава Мудрого – на неї цьогоріч дають 400 тисяч і на майбутнє залишиться знайти ще 1,14 млн. Крім того, 300 тисяч запланували на проектно-вишукувальні роботи з реконструкції вул. Грушевського та Крилова, будівництва КНС та каналізаційних мереж на Крилова. Загалом на всі об’єкти управлінню запланували 6,948 мільйона.

Відділ капітального будівниц­тва готується освоїти трохи більше від 5 мільйонів. За ці гроші, зокрема, планують продовжити реконструкцію спального корпусу дитячого оздоровчого комплексу в селі Лісарні (1,5 млн грн), ЗОШ №1 (366977 грн), майданчика водозабору «Чинадієво» (500 тисяч), зробити автономну котельню для Закарпатського обласного державного російського драматичного театру тощо. На комплексне впорядкування й озеленення парку «Перемога» місто виділило трохи менше за 1,5 мільйона. Щоб завершити всі заплановані роботи, там потрібно ще стільки ж грошей.

300 тисяч пі­де на різноманіт­ні проектно-вишукувальні роботи для майбутнього будівництва. Мова, зокрема, про реконструкцію частково зруйнованого вибуховою хвилею 5-поверхового жит­лового будинку на Пер­шотравневій набережній, 4, оновлення критого басейну ДЮСШ на вул. Духновича, 93, зведення 21-го квартирного житлового будинку на вул. Великогірній та ін.

160 тисяч виділено на відшкодування майнової та моральної шкоди за квартиру № 6 будинку № 8 на вул. Достоєвського згідно з рішенням суду від 5 грудня 2008 ро­ку, 295 тисяч – на продовження розробки (коригування) генерального плану міста.

4, 254 мільйона витратять на різноманітні програми, що фінансуються коштом міського бюджету. Так, майже 520 тисяч піде на оздоровлення та відпочинок дітей, школярів і студентів. 1 136 500 заплановано на Програму посилення соціального захисту населення Мукачева. На розвиток футболу дадуть трохи більше 300 тисяч. Міська програма на 2011 рік, що передбачає безплатне видавання й пільговий продаж медикаментів за рецептами в разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань, потягла на 1,3 мільйона. Всього в місті цього року фінансуватимуть 14 різ­номанітних програм.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також