На що слід звернути увагу при покупці системного блоку

33
0

Перед покупкою комп'ютера майбутній користувач повинен співвіднести свої потреби з фінансовими можливостями, що є сильним стимулом для пошуку кращих рішень.

Тому виправдано купувати комп'ютерну техніку в інтернет-магазині ПК, зважаючи на великий вибору товару і гнучких цін.

Збірка нової машини ще ніколи не була такою простою, як сьогодні, навіть для непрофесіонала, тому деякі користувачі вирішують доопрацювати свій комп'ютер самостійно.

Продуктивність процесора або відеокарти можна перевірити за графіками або відеороликів, доступним в Інтернеті, але там набагато менше інформації, що дозволяє оцінити якість використовуваних матеріалів, точність розташування елементів або чіткість роботи і температуру системного блоку.

Параметри системного блоку

Хоча на ринку є безліч виробників і брендів, що пропонують різні системні блоки, великий вибір яких представлений в інтернет-магазині ПК comfy.ua, це не означає, що між ними немає ніяких відмінностей в кращу або гіршу сторону. Безумовно варто звернути увагу на наступне:

  • Місце для компонентів - спочатку слід перевірити, чи підтримує обраний корпус з материнською платою; потім - виміряти довжину відеокарти і її ширину (2-, 2,5- або 3-слотовая); далі потрібно переконатися, що висота системи охолодження процесора підходяща, інакше не закриється бічна панель; і нарешті - обстежити місце для блоку живлення і проводки.
  • Вага системного блоку - чим більше, тим краще, за винятком невеликих комп'ютерів, які ви берете з собою в подорожі. Вага свідчить про використовувані матеріали. Коли він великий, то, ймовірно, для корпусу були використані більш товсті панелі або з меншою кількістю пластику. Якщо вага маленький, то це може привести до легкого згинання компонентів, поломки виступів або вібрації бічних панелей, тобто більшого шуму комп'ютера.
  • Кількість і тип пилових фільтрів. Необхідний мінімум - фільтр спереду і під блоком живлення. Добре, коли доступ до фільтрів простий і можливий зовні, це прискорює і полегшує їх очищення без ризику забруднення компонентів всередині корпусу. Кращі рішення - магнітні фільтри або на спеціальних висувних рамах. Найгірше звичайні шматки сітки, запресовані в незручні гачки або шматочки губки.
  • Внутрішній устрій і функціональність. Тут мова йде про простір за лотком материнської плати (бажано 20 міліметрів або більше), липучках або гачках для кабельних стяжок, гумових гільзах в отворах для проводки, а також кількість і розташування отворів для харчування, роз'ємів SATA і т. Д.

Вентилятор. Чим більше діаметр підключеного вентилятора, тим він тихіше. Чим вище частота обертання, тим гірше функціональність. Однак, перш за все, важлива марка вентилятора, і ви повинні прийняти той факт, що дешеві корпусу краще поєднуються з дешевими китайськими вентиляторами. Заводські звукоізоляційні килимки також можуть допомогти в звукоізоляції вашого комп'ютера.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також