На складі словацької митниці 2954 кг бурштину, конфіскованого на кордоні з Україною (ФОТО)

4
2

1 грудня 2021 року митниця м. Міхаловце передала Управлінню пробірної палати Словацької Республіки понад 8 кг бурштину. Цей бурштин у минулому затримали та вилучили на кордоні з Україною.

Контрабандисти намагалися перевезти його у порожнині автомобілів. У цих випадках митниця своїми рішеннями має право на конфіскацію бурштину на користь держави.

Ввезення бурштину на територію ЄС не заборонено, але бурштин походженням з України часто пов'язаний з незаконним видобутком та ввозився на територію ЄС з обходом імпортних платежів. Для офіційного імпорту бурштин підлягає ввізному миту за ставкою 0% і ПДВ за ставкою 20%.

Наприклад, у випадку 288,1 кг бурштину, виявленого під час огляду автомобіля в Кошице в 2019 році, експертним висновком було встановлено його вартість у 678 624 євро.

Проте на складах митниць Михаловце та Кошице наразі зберігається ще 2954 кг бурштину, вилучений співробітниками фінансового управління на словацько-українському державному кордоні під час інспекцій. Якою буде його подальша доля буде залежати від рішення суду.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Мукачівець

Вартість того бурштину 17 724 000 Євро. Це лише на одній митниці. Нормально ми проінвестували словак. За сигарети вообще мовчу. Там мільярди...

1
12345

Вже зможуть построїти нову бурштинову кімнату, бо першу після Гітлера так і не знайшли

Читайте також