На Словацькому морі розташують пансіонат для ветеранів Другої світової війни

20
1

Міністерство оборони Словаччини вирішило розташувати пансіонат-готель для ветеранів війни на озері Земплінска Ширава, або як його ще називають "Словацьке море". Його розташують у місці резорт-відпочинку Horezza.

Прес-секретар Міністерства оборони Данка Цапакова повідомила, що цьому посприяла поправка до закону про ветеранів війни, а дозвіл на будівництво затверджено у вівторок Національний радою Словацької Республіки.

— Наша мета полягає в тому, щоб побудувати будинок, де ветерани можуть знайти гідне місце в житті. Саме тому обрали наш готель у Земплінскій Шираві, де буде надано весь спектр послуг, яких вони потребують, в тому числі басейн, соціальний зал і, за бажанням, реабілітаційні послуги або медичне обслуговування, - зазначив міністр оборони Словаччини Петер Гайдош.

Зокрема йдеться про довгострокове проживання ветеранів, насамперед тих, хто має проблеми з житловими умовами.

Наразі в Словаччині зареєстровано понад 7500 військових ветеранів та близько 170 учасників Другої світової війни. Згідно з новою поправкою до закону держава бере на себе всі витрати для забезпечення проживання та харчування ветеранів.

Пансіонат на Шираві має запрацювати з 2021 року і буде призначений для 30 гостей. Річний бюджет на їх утримання запланований у рамках 37 000 євро.

Коментарі

В
Виталий

И? зачем вообще эта новость?

Читайте також