На Солотвинському солеруднику рівень води перевищив критичний

3
0

процес затоплення шахти може стати некерованим

Територіальне управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області вважає, що на Солотвинському солеруднику слід терміново відновити відкачування води з шахти №9, інакше процес затоплення шахти стане некерованим. З відповідною ініціативою управління вийшло на Державний Комітет України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду, а останній - на Кабінет Міністрів України, - повідомили ZAXID.NET 10 грудня в прес-службі ТУ Держгірпромнагляду в області.

`Ми попросили дати доручення всім зацікавленим сторонам таким кроком терміново ліквідувати аварійну ситуацію на підприємстві до затвердження в установленому порядку проекту консервації шахти №9, який розробляється ВАТ `Гірхімпромом`, та початку ведення робіт за проектом, - прокоментував ситуацію на солеруднику начальник територіального управління Михайло Саварин. - Крім цього, нам бачиться доцільним у проекті консервації шахти №9 проаналізувати можливий вплив затоплення цього об’єкта на навколишнє середовище та гідрогеологічний стан шахти №8 і передбачити заходи з усунення його наслідків`.

Наразі, за словами М.Саварина, на ДП `Солотвинський солерудник` зупинено роботу двох незалежних гілок водовідливу шахти №9. На початок грудня рівень води в підземних виробках шахти №9 перевищив критичний на 0,5 м, що унеможливлює безпечну експлуатацію насосних агрегатів та створює ризики нещасних випадків під час проведення робіт з їхнього обслуговування. Згідно з проведеним моніторингом, підвищення рівня води при непрацюючих насосних агрегатах становить 35-40 см на добу. За розрахунками, підтоплення підошви гірничих виробок горизонту - 81 м - на ньому знаходиться основний водовідлив шахти - можливе через 12-15 діб, після чого процес затоплення шахти стане повністю некерованим.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також