На соцзахист закарпатських чорнобильців використали майже 6 мільйонів гривень (ФОТО)

9
0

Сьогодні, 13 грудня, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло зустрівся з головою «Союзу Чорнобиль України» в Закарпатській області Василем Угрином, керівниками та представниками обласних, районних, міських чорнобильських громадських організацій, ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

На Закарпатті проживає майже 5000 тисяч чорнобильців, серед них - 290 людей з особливими потребами, більше 2500 – ліквідаторів аварії. Нині реалізовується загальнодержавна програма, котра регулює надання постраждалим близько 20 видів пільг та компенсацій. Основні пільги і компенсації фінансуються за рахунок коштів державного бюджету. У цьому році на соцзахист чорнобильців Закарпатської області використано 5,9 млн. грн.

Цьогоріч вперше чорнобильцям було надано право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю. Так, 60 дітей оздоровлено в санаторіях Криму та Одеської області. Також  мали змогу оздоровитися 25 дітей у супроводі батьків та 103 чорнобильці І, ІІ, ІІІ категорій. За благодійними путівками, отриманими від закарпатських санаторних закладів, оздоровлено 16 чорнобильців.

Разом з цим, були вручені почесні грамоти облдержадміністрації учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відзнаки отримали Валентина Васіна, Густав Копос, Олександр Нофенко, Віктор Сніцаренко, Василь Шелеля.

Прес-центр Закарпатської ОДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також