На Свалявщині говорили про вибір професії на селі

6
0

Головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Свалявського районного центру зайнятості Т. В. Барта 14 грудня 2011 року провела профорієнтаційний урок з учнями на тему: «Вибір професії на селі» в Сусківській загальноосвітній школі.

 

Окрім 17 учнів 9-го класу, учасниками профорієнтаційної зустрічі був класний керівник та директор школи. Усіх учасників зустрічі об′єднувала одна спільна турбота – підготувати випускників до свідомого вибору майбутньої професії. 
 
Школярі дізналися про особливості формування сучасного ринку праці, гостру потребу у робітничих професіях. Під час уроку учні розглянули класифікацію професій, формулу її правильного вибору, обговорили основні помилки, що допускає молодь при виборі свого життєвого шляху.
 
Спеціаліст центру зайнятості за допомогою яскравих та цікавих матеріалів знайомила учнів з окремими професіями. Школярі активно змагались, демонструючи набуті знання, розповідали про професії батьків, дізнавались про незвичні та рідкісні професії.
Йшлося також про важливість усвідомлення кожного, наскільки важливо знайти своє місце в житті, займатися улюбленою справою, самоствердитися у професійній царині. Та рідко хто замислюється, з чого дійсно розпочинається кар′єра людини – причому не паперова, як-от наявність диплому, а реальна – насамперед з урахуванням всіх потреб, здібностей, схильностей.
 
Учнів було ознайомлено з основними правилами вибору професії та самореалізації професійних планів і намірів, проаналізовано ситуації правильного і хибного прийняття рішення у професійному самовизначенні, вивчаючи формулу вибору професії.
 
Спеціаліст центру зайнятості наголошувала, що майбутнє потрібно визначити задовго до останнього шкільного дзвоника. Необхідно радитися з батьками, вчителями, знайомими, вивчати довідники, дізнаватися якомога більше про обрану професію.
 
Усі діти отримали на згадку роздаткові матеріали по вибору професій. А найголовніше те, що під час таких заходів вони збагачують свої знання про навколишній світ і мають більше шансів зробити вірний вибір на шляху до вирішення головного питання «Ким бути?».
 
Наприкінці зустрічі працівник служби зайнятості відповіла на численні запитання присутніх.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також