На Свалявщині смакували ухою та запивали мінералкою (ФОТО)

9
1

Нещодавно в урочищі Уклин вже вчетверте відбувся фестиваль Вчора в Уклині (Закарпаття) «Сила життя в джерелах Карпат». Гості свята мали змогу посмакувати ухою, яку приготував міський голова Сваляви Іван Ревтій, та побачити концерт, на який були запрошені гурт Скай, Степан Гіга, Доміно, Анатолій Матвійчук та учасники суперфіналу Фабрики зірок.

Виник фестиваль з ініціативи голови сільскої ради Івана Дрогобецького. За словами заступника голови райдержадміністрації м.Сваляви Едіти Грабар «Ми хотіли популяризувати мінеральні води та представити наш район, тому що кожен район має свої цікавинки, про які , можливо, люди в області незнають. Саме тут вони можуть ознайомитися з народними умільцями, зі стравами які пропонують у тій, чи іншій місцевості, можуть побачити наш місцевий колорит, також можуть ознайомитися з нашою культурою та самодіяльністю. Також на фестивалі представлені готельно оздоровчі комплекси та санаторії Свалявського району».Також серед територіальних громад Свалявського району проводилися спортивні змагання з футболу, волейболу, баскетболу, армреслінгу, перетягування канатів та спартакіада. Кожна територіальна громада мала свою палатку, де можна було дегустувати страви. Серед гостей фестивалю відбувався конкурс караоке.

На фестивалі відбулося нагородження у таких номінаціях: Найкращий виробник мінеральної води «Свалявські води»; Найкращий платник податків «Аква Поляна»; Найкращий готельно—туристичний комплекс «Сузір’я»; Найкращий роботодавець Немеш Іван Іванович санаторій «Сонячне Закарпаття»;Найкращий туристичний комплекс «Аква Поляна»; Найкращий лікувально—оздоровчий заклад «Сонячна долина»; Найкраща презентація територіальної громади—Свалявська; Найкраща презентація мінеральної води «Аква Поляна»; Найкраща презентація санаторно—курортного закладу «Квітка полонини».

Підготовка до фестивалю проходила більш ніж два місяці, старання організаторів одразу відчулися на святкових заходах та презентаціях, які пройшли на дуже високому рівні. Фестиваль «Сила життя в джерелах Карпат» має радувати закарпатців та гостей нашого краю ще багато—багато років!

Коментарі

В
влад

все було супер дякую

Читайте також