На Свалявщині відбувся етап національного Кубка з мотокросу

21
0

У неділю, 20 червня, біля Сваляви, в урочищі Домашник, проводився 4-й етап Всеукраїнського Кубку з мотокросу серед спортсменів Західного регіону.

Чудова погода посприяла вдалому проведенню цих масштабних змагань, на які приїхало 89 учасників та 9 команд з Волинської, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей. Основний масив спортсменів ? чоловіки. Проте було і двоє дівчат (львів’янка Олександра Зінченко та Корнелія Панько з Хуста), які теж надзвичайно завзято боролися за перемогу.

Чимало людей з усіх куточків Закарпаття (і не тільки з Закарпаття) прийшло подивитися на турнір на підтримати спортсменів. І не дивно, адже змагання проводили на високому рівні і видовище було варте старань організаторів, якими були: Свалявська районна держадміністрація, Обласне управління у справах молоді і спорту, Федерація мотоциклетного спорту України, та мотоклуб «Домашник».

До речі, ще кілька років тому ніхто й подумати не міг, що в цьому урочищі можна буде проводити змагання з різних видів мотоспорту. Адже донедавна тут розміщалось сміттєзвалище. Найбільше зусиль до цієї справи доклав голова Голубинської сільради Михайло Капустий. Він був як організатором змагань, так і їх безпосереднім учасником. 
На жаль, не все було настільки позитивним і приємним того дня. Окремих учасників переслідували серйозні травми, а деяких спортсменів у класі ветеранів недопустили до змагань через порушення регламенту ? запізнення.

Найкращими з найкращих у цих змаганнях (класи від 50 до 500 см3 рідинне охолодження, 500 см3 повітряне охолодження,): Едуард Штефуца (м. Савлява), Владислав Фицик та Ростислав Войтицький (Івано-Франківськ), свалявці Андрій Буренко та Андрій Крічфалушій, Володимир Яцюк (м. Ковель, Волинська область). Серед аматорів перше місце зайняв Станіслав Огородник (м. Корець, Рівницька область) а в класі ветеранів все золото отримали спортсмени з Хуста: Володимир Чол, Йосип Баник та Валерій Лунченко. Командою-лідером визнали свалявську «Сольво-Ямаха ТІМ». Ми вітаємо переможців і з нетерпіння чекатимемо 5-го етапу Всеукраїнського Кубку з мотокросу серед спортсменів Західного регіону, що відбудеться наступного місяця в м. Косові (Івано-Франківська область) і, звичайно, і бажаємо виявити спортсменам всю майстерність та вміння чесно змагатися, а головне ? закінчити заїзди без травм.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також