На Свалявщині випускниками допомагали обрати професію

11
0

В умовах ринкової економіки, коли право на працю реалізується не через соціальні гарантії, а через особисту ініціативу, проблема зайнятості молоді набуває особливої гостроти.

Ефективним шляхом її вирішення є опанування професією, яка б постійно мала попит на ринку праці. Однак, як її обрати, мало хто знає. Як свідчать опитування, значна частина випускників середніх загальноосвітніх навчальних закладів не має визначених професійних намірів, як і усвідомлення необхідності серйозного підходу до справи вибору професії, визначення способів опанування нею.

А це не проста справа. Прийняттям виваженого рішення треба дати відповідь на виклики, які уже доволі жорстко надає конкурентний ринок праці. Звичайній людині, навіть дорослій, не кажучи вже про ту, яка тільки-но прощається з дитинством, правильно, без допомоги спеціалістів зробити вибір дуже важко.
 
З метою переконання молоді в необхідності врахування законів ринку праці Свалявський районний центр зайнятості 03 травня 2012 року провів профорієнтаційний урок з учнями Дусинської загальноосвітньої школи.
 
Спеціаліст служби зайнятості прагнула привернути увагу майбутніх випускників до активного пізнання світу професій, самооцінки можливостей у опануванні обраної діяльності. Розмова проходила пожвавлено і продуктивно, тим більше, що поняття «ринку праці» учні вивчали на уроках ринкової економіки.
 
В ході зустрічі їх познайомили з послугами, які надає служба зайнятості молоді, окремо зупинилися на «барометрі професій» районного ринку праці, обговорили можливості працевлаштування за обраними професіями.
 
Звісно, зустріч не пройшла даремно, хтось підтвердив свій вибір, хтось почав сумніватися, інший задумався… Але рішення все-таки за Вами, майбутні випускники, тож нехай воно буде правильним!
 
 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також