На Синевирі провели зимовий облік фауни (ФОТО)

5
0

Облік здійснюється у всіх природоохоронних відділеннях одночасно в один день, при випаданні першого снігу. У 2014 році облік фауни в НПП "Синевир" проведено 28 січня.

З метою встановлення місць перебування лісових мешканців, їх територіального розміщення, чисельності у різних угіддях кожного року в січні по всій території національного парку «Синевир» проводиться зимовий облік фауни.

Для успішного проведення обліку були залучені провідні інженери служби державної охорони та наукові співробітники, які добре знають видовий склад усіх місцевих звірів і птахів, сліди їх життєдіяльності та вміють безпомилково визначити давність сліду і його напрямок.

Облік тварин проводився кількома способами – маршрутним обліком по слідах на снігу, методом картування і подвійного картування слідів. Такий різновид методів дає змогу одержувати більш вірні дані з обліку копитних, їх місце перебування.

Облік чисельності копитних тварин проводять методом подвійного картування слідів, облік чисельності зайця-русака та козулі проводять на пробних площах методом шумового прогону в обсязі 15-30% від загальної площі ПОНДВ. При таких заходах встановлюються показники чисельності, щільності чи відносні показники населення тварин на час обліку.

Облікові дані використовують для розробки заходів з охорони, і підгодівлі тварин, для науково-дослідних цілей тощо.

НПП "Синевир"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також