На сьогоднішній сесії закарпатські депутати забули про мову

7
9

Сьогодні, на сесії обласної ради про мовні баталії жоден з депутатів не згадав.

Натомість, прийняли зміни до обласного бюджету, за це проголосували понад 80 депутатів.

Зокрема 24 мільйони додатково виділили на будівництво та реконструкцію садочків, шкіл та інших важливих соціальних закладів.
 
Чи зупиняться на цьому мовні суперечки поки не відомо.
 
Вже після завершення роботи сесії голова обласної ради Іван Балога прокоментував рішення, яке було прийнято народними обранцями.

«Прийнятому сьогодні рішенню про зміни до обласного бюджету передувала копітка робота між фракціями, і було досягнуто згоди з цього важливого питання. Розподілено 24 мільйони гривень. Гроші направлено на соціальну сферу: на ремонт шкіл та дитсадків, інтернатних закладів. Також в адмінодиниці надійдуть дотації. Хочу відзначити, що два постраждалі від буревію райони – Перечинський та Великоберезнянський отримають 950 тисяч на подолання наслідків стихії.  Виділених коштів не достатньо, щоби  задовільнити прохання всіх депутатів. Але можна констатувати, що  сьогодні в роботі ради було більше «плюсів», ніж «мінусів»,- вважає Іван Балога.

Коментарі

ПЗ
патріот Закрпаття

На мою думку, що не загорами той час, коли регіонали самі будуть голосувати за цей законопроект про мови, аж із шкіри будуть лізти, як запахне горілим... Страх перед відповідальністю робить з людиною неймовірні речі, страх може змінити людську психологію на 180 градусів. Так що все можливо...

П
Політтехнолог

Які граблі, шановні? Почитайте коментар Закуреного. У таборі регіоналів добряче наклали в гаті

ДП
до політтехнолога

Щось політехнолог викривляє факти, як це регіонали злякались, а може навпаки - єцівці. Це вони зрзуміли, що краще не гратись з цим питанням, адже в перший раз звернення про мови не пройшло в обласній раді, тому і не хотіли наступати на ті ж самі граблі двічі, і це хорошим свідченям того, що Балога втрачає свій вплив на Закарпаті.

П
Політтехнолог

Балога вкотре показав, хто чого вартий і хто вирішує важливі питання у Закарпатті. Після минулотижневого засідання регіонали злякалися не на жарт, щоб не пояснювати у Києві, чому багатонаціональне Закарпаття проти цього спекулятивного закону. Розіслана заява Закуреного цьому свідчення. Закон же й так ветують. Тому це була гарна гра, яку знову виграв Балога.

4
456

напевно получили наказ зверху!

В
вікторія

Минулого разу єцівці рвалися зі шкіри, щоб підтримати українську мову, а сьогодні невже передумали? Це тільки на публіку вони кричать про захист мови, а насправді їм до всього байдуже окрім своїх меркантильних інтересів.

ДД
Депутат для патріота

НІКОЛИ!!!!

J
jo

ta chom ganba? na sadiki groshi dali..treba muxi ud kotlet uddilati

ПЗ
патріот Закрпаття

Ганьба! Невже, ні в кого не знайшлося сміливості підняти таке болюче питання? Під Українським домом під пекельним сонцем люди на смерть стоять за мову і із-за таких боягузів-депутатів в областях, яким байдуже ,що з ними та з країною буде завтра...Боже коли у вас, панове депутати, совість прокинеться???

Читайте також