На Тячівщині будівельне сміття скидають прямо на берег Тереблі (ФОТО)

2
0

Засмічення русел і прибережних смуг річок твердими побутовими відходами є однією з головних водно-екологічних проблем, специфічної для української частини басейну р. Тиса., а зокрема р.Теребля.

При обстеженні правобережної дамби №1 та №2 на р.Теребля в с. Чумалево, Тячівського району, працівниками Тячівського міжрайонного управління водного господарства виявлено стихійні сміттєзвалища твердих побутових та будівельних відходів, пише www.tyachiv.com.ua

Відходи після будівельно-ремонтних робіт, до яких відносяться великогабаритне сміття великих обсягів, що з'являється після демонтажу та ремонту будівель, зноситься жителями села на правобережну дамбу р.Теребля. Після неодноразового звернення до голови сільської ради с.Чумалево – Лях І.М. про виявлені сміттєзвалища у прибережній смузі та з проханням організувати роботу по усуненню виявлених порушень, органами місцевого самоврядування не проводилися роботи з благоустрою вказаної території.

Відповідно до ст..26, ч.1, п.44 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні» передбачено, що встановлення відповідно до законодавства правил з питань благоустрою території населеного пункту, забезпечення в ньому чистоти і порядку є виключною компетенцією сільських, селищних, міських рад, а Закон України «Про відходи» встановлює, що органи місцевого самоврядування у сфері поводження з відходами забезпечують розроблення  та  затвердження  схем  санітарного  очищення населених пункті та організацію збирання і  видалення  побутових  відходів.

Тячівське МУВГ звертає увагу мешканців с.Чумалево та органів місцевого самоврядування до великої проблеми засмічення прибережної смуги на р.Теребля та закликає до вирішення даної проблеми. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також