На Тячівщині приміщення районної друкарні перейшли у власність громад

9
0

Таке рішення було прийняте на третьому пленарному засіданні сімнадцятої сесії VI скликання.

Як пояснює директор КП «Тячівська районна друкарня» Андрій Терпяк у зверненні до керівників Тячівської РДА та райради, у зв'язку із недосконалістю законодавчих актів України подальша діяльність підприємства не може бути прибутковою і є недоцільною, оскільки тут відсутнє будь-яке поліграфічне обладнання для здійснення виробничої діяльності. Крім цього, будівлі та приміщення не відповідають технологічним вимогам та будівельним нормам, пише Tyachiv.com.ua.

Як вважає Андрій Терпяк, для позитивних та якісних змін у діяльності друкарні найоптимальнішим варіантом ефективного існування підприємства є концесія друкарні, а саме право на управління (експлуатацію) за умови взяття концесіонером на себе зобов'язання з будівництва, придбання обладнання та експлуатацію друкарні на строк не менше 20 років з розумно встановленою оплатою за володіння приміщеннями з метою задоволення громадських потреб.

Для того, щоб уникнути повного руйнування друкарні, райрада вирішила включити будівлі та споруди підприємства до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міста Тячівського району.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також