На Тячівщині рятувальник МНС виніс із вогню трьох дітей

13
0

пожежа сталась через коротке замкнення електромережі

Обідньої пори 20-го листопада у житловому будинку 32-річного мешканця смт Буштино Тячівського району виникла пожежа. На той час нікого з дорослих не було удома, а в будинку знаходилося троє малолітніх діток 1999, 2001 та 2008 року народження.
  
Сусіди, котрі виявили пожежу, негайно зателефонували рятувальникам. Останні не забарилися й через кілька хвилин вже прибули до місця виклику. Допоки колеги здійснювали бойове розгортання, командир відділення СДПЧ-8 м. Тячів Василь Галай кинувся у палаючу будівлю. В одній з кімнат, де вже обвалилася стеля, на ліжку Василь виявив непритомну однорічну Діану. Не гаючи часу рятувальник виніс її назовні та передав до рук колег, а сам знову увійшов у будинок, де за свідченнями сусідів перебували ще восьмирічний Юрій та десятирічний Іван. Посеред густого диму, що вже заполонив сусідню кімнату, рятувальник знайшов хлопців. Юрій вже був непритомний. Підхопивши молодшого на руки вирушив до виходу. Тримаючись за боївку за рятувальником пішов і Іван. Через кілька секунд всі троє вже були на свіжому повітрі. Назовні вогнеборці привели до тями Івана, а однорічну Діану попутнім транспортом спочатку було доправлено в Буштинську дільничну лікарню, а звідти каретою швидкої до райцентру. Наразі дівчинка перебуває в Тячівській ЦРЛ, у неї лікарі діагностували термічні опіки ІІ ступеню важкості обличчя, рук та ніг. Загрози життю дитини немає.

Завдана матеріальна шкода пожежею, яка сталася через коротке замкнення електромережі, оцінюється в 35 тисяч гривень, проте порівняно з врятованими дитячими життями це ніщо.

Начальник ГУ МНС у Закарпатській області Володимир Бодак наголосив, що вчинок Василя Галая заслуговує на подання для участі у Всеукраїнській акції “Герой-рятувальник року".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також