На Тячівщині та Рахівщині визначили кращі писанки до Великодня (ФОТО)

11
0

25 квітня, вже традиційно, напередодні святкування Великодня, у трьох спеціалізованих навчальних закладах Закарпаття – «Парасолька»(філії Вільшанського будинку-інтернату), В.Бичківській школі-інтернаті, Солотвинській спецшколі-інтернат, відбувся конкурс «Краща писанка до Великодня».

Під час конкурсу всі учасники, а це біля 340 дітей віком від 6 до 12 років,  змогли  навчитися основам складного  і копіткого мистецтва розписування писанок.  Для тих, хто живе на Закарпатті,  розписування писанок є чимось більшим, ніж просто дозвіллям. Це – символ єднання  з народними традиціями, пов’язаними зі святом Великодня.

Вихованці кожного закладу заздалегідь готувалися до цієї події: розмальовували крашанки, зображали їх фарбами та олівцями на папері. Без сумніву, кожна робота була по-своєму гарною, оригінальною і неповторною.  Дітлахи зображали на писанках не  тільки звичні орнаменти, а й цілі картини на великодні сюжети.

Активну участь у роботі журі, яке визначало кращих писанкарів взяв і народний депутат Василь Петьовка, за ініціативи та сприяння якого другий рік поспіль проводиться конкурс «Краща писанка до Великодня» серед  учнів  дитячих  будинків  і  шкіл-інтернатів Тячівщини та Рахівщини. Після завершення конкурсу народний депутат нагородив дітей подарунками. Варто додати: всі учасники конкурсу  отримали солодощі, а за кращі роботи  діти-переможці отримали планшети, мобільні телефони та МП3-плеєри. Крім того, для потреб кожного закладу Василь Васильович презентував ноутбук.

– Радує, що у закарпатських дітей є бажання зберігати традиції своїх батьків та дідів. Тому будемо намагатись робити все для того, аби залучати до участі в конкурсі ще більше школярів, і щоби він став постійним, – зауважив Василь Петьовка.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також