На Тячівщині воюють з бур'яном

7
0

Згідно розпорядження міського голови І.І.Ковача, відповідно до Закону України „Про благоустрій населених пунктів” при міській раді працює комісія з благоустрою. Вона проводить рейд-перевірки з дотримання санітарного стану та правил благоустрою і впорядкування прилеглих територій, попередньо повідомляючи порушників в усній та письмовій формах.

 

Відтак, у вівторок  адмінкомісія у складі начальника відділу міської ради В.С. Хайнаса,  помічника санітарного лікаря Тячівської райсанепідемстанції І.Ф.Павлюк, та помічника ДІМ Тячівського відділення РВ УМВС України в Закарпатській області М.М. Векленця  у черговий раз провела ретельне обстеження стану дотримання мешканцями міста правил благоустрою.
 
Зауважено: не всі мешканців вулиць утримують у належному вигляді прилеглі території та впорядковують кювети, не здійснюють роботи по звільненню вулиць від будівельних матеріалів, відходів, не підтримують чистоту та санітарний стан навколишнього середовища. Дехто вважає, що прибирання прибудинкових територій  – не їх обов’язок, а хтось інший повинен дбати про чистоту і порядок біля них.    
 
Комісія виявила факти захаращення кюветів та антисанітарного стану деяких дворогосподарств. Вигляд окремих прибудинкових територій  спотворюють зарослі бур’яни які, врешті-решт, потрібно викосити. На момент здійснення рейд-перевірки зафіксовано порушення ( нескошені бур’яни та гравій) на вулиці Шевченка, Деяка, Жданова, Пушкіна, Ужгородській, Прикордонній, 40 років Перемоги, Бакшая.
 
Усім порушникам благоустрою надано акти-застереження Тячівської міської ради, які містять умову вирішення проблемних питань до визначеного терміну. Якщо з боку тячівців  прохання буде проігноровано, то, при наступній перевірці, на них накладатимуться адміністративні штрафи.   А вони становлять на сьогодні від двадцяти до вісімдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.),  на посадових осіб, громадян — суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).
 
Комісія й надалі регулярно проводитиме рейди-перевірки з дотримання жителями міста Тячів та с.Тячівка правил благоустрою населених пунктів. Тому вкотре варто нагадати мешканцям про громадський обов'язок дотримуватися встановлених норм і правил благоустрою.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також