На Тячівщині журналістів не пустили в ліс для зйомок, поліція відкрила справу (ФОТО, ВІДЕО)

8
0

Про подію вчора, 12 червня, у соцмережі Фейсбук написала журналістка з Києва Любов Величко.

— Поїхала я у серце Закарпаття досліджувати тему незаконних вирубок лісу. Туди, де слово закону нічого не значить, але мають велику вагу слова "вуйко", "кум" та "ліс НАШ", – пише журналістка.

Як стане зрозуміло трохи пізніше, подія відбувалася у селі Усть Чорна Тячівського району.

З її слів, організувало поїздку WWF в Україні, Всесвітня організація природи. Спершу вона, з представниками громадської організації та колегами-журналістами поїхали у місцевий лісгосп, а потім вже до лісу. Та на під’їзді до хащі їх вже чекали.

— Але коли на кону 50 га незаконної вирубки, в хід ідуть горе-активісти. Приїзджаємо до села, через яке прокладений маршрут – а там уже 30 здорових хлопців загородили прохід і кажуть "Ми вас не пустимо! Ми вас сюди не кликали!".

Логіка, посилання на закони та совість в таких випадках не діють в принципі. Поліція проявила повну байдужість. Пальчиком помахали поліцейські до "активістів": "Ай-ай-ай, що ж це ви журналістів (з нами були колеги із двох телеканалів) та екологів та представника Держекоінспекції не пускаєте в ліс?" і все. Написали заяву, ясне діло. Про результати я вже здогадуюсь, – відмічає Любов Величко.

Вже сьогодні, 13 червня, на сайті поліції області з’явилась інформація про те, що слідчі Дубівського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Санкція статті за цією частиною передбачає максимальну міру покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Зазначається, що полісмени опитують учасників конфлікту та з’ясовують усі його обставини. Слідство у справі триває.

Насамкінець журналістка повідомляє, що дізналась дуже багато «цікавого» у місцевих.

— І тепер мені є що вам розповісти. Не лише про схеми вивезення лісу та корупцію у лісгоспах. А й про життя цих людей, їхні проблеми, страхи та способи виживання в карпатських лісах, додала вона.

Радимо також переглянути розслідування 1+1 про те, хто стоїть за незаконними рубками лісу на Закарпатті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також