На ТОВ "Ядзакі Україна" відбувся практикум для викладачів закарпатських профтехучилищ (ФОТО)

13
9

Педагогів з 9 технічних училищ області запросили на спеціальний семінар-практикум, на якому розповіли та показали особливості роботи на підприємстві.

На практичний семінар до ТОВ «Ядзакі Україна», що відбувся в п’ятницю, 13 травня, прибули 19 викладачів із різних куточків Закарпаття. Тут підприємство надало освітянам можливість підвищити кваліфікацію, ознайомлюючись з особливостями виробництва технічної продукції.Зі слів методиста обласного центру профтехосвіти Ліни Войченко, таким способом освітяни зможуть ефективніше готувати студентів до роботи на підприємстві такого рівня: «Такі заходи це свідчення того, що співпраця професійно-технічних закладів освіти з підприємством «Ядзакі Україна» тільки росте.

Основною ж метою нашої співпраці є працевлаштування випускників профтехучилищ. Ми більш, ніж зацікавлені, аби студенти у майбутньому працювали на підприємстві зі світовим іменем».

Представники ТОВ «Ядзакі Україна» такому співробітництву тільки раді. Адже, як наслідок, з кваліфікацією викладачів збільшуватимуться і знання студентів.

-Такою співпрацею ми хочемо показати, що зацікавлені запрошувати на роботу випускників профтехучилищ. Адже одна справа, коли ти готуєш людину до роботи місяць, зовсім інша, коли вчиш працівника рік. У таких студентах, які озброєні технічними знаннями, ми бачимо не просто в’язальників. Ми бачимо потенціал, який дозволить їм через рік або півроку роботи стати тут техніками, а через кілька років – інженерами. Інженер, який працював в’язальником має безцінний досвід, який не можна отримати навчаючись в університеті,– розповідає начальник відділу по підбору та навчанню персоналу Ольга Андрусів.

Спеціаліст з пошуку та відбору персоналу ТОВ «Ядзакі Україна» Жанна Деяк вважає, що завдяки семінару вдалося ще й гідно представити підприємство серед гостей заходу: «По перше, це презентація самої компанії. Викладачі мають змогу особисто побачити робочий процес на підприємстві, оцінити рівень організації робочого місця, побачити з яким обладнанням ми працюємо.

По-друге, оскільки ТОВ «Ядзакі Україна» є одним з найбільших роботодавців області, така співпраця обов’язково принесе результат у вигляді якісних кадрів».

Власне, представники підприємтсва ознайомлювали викладачів з технологією виготовлення схемних джгутів. Кажуть, найбільша кадрова потреба саме у цьому виді робіт. Процес виробництва показали з самого початку і до кінця. Освітяни організацію роботи на підприємстві оцінили високо.

- Мені особисто дуже приємно вперше побувати на підприємстві такого рівня. Дуже цікаво було подивитися на робочий процес, обладнання. Чистота навколо, порядок. Майже все автоматизовано.

Буде про що розповісти учням на заняттях, - відзначив педагог з Тячівського професійного ліцею. Подібні емоції і в майстра виробничого навчання зпрофесійного аграрного ліцею Іршавщини Інни Орос: «Тут цікаво, звісно. Є можливість поспілкуватися з колегами, ознайомитися з новітніми технологіями виробництва. Було б чудово показати роботу тут і самим студентам, аби вони на власні очі побачили як тут працювати. Я б і сина свого сюди привела працювати. Чому б і ні? Умови тут чудові».

Умови праці і справді – високого рівня. Начальник відділу по підбору та навчанню персоналу Ольга Андрусів запевняє, компанія надає працівникам чимало переваг, які дозволять не тільки заохотити працівника, а й дадуть можливість для цікавого дозвілля:

«В нас на підприємстві діє близько 20 мотиваційних програм для працівників. Про це ми також розповіли нашим гостям та хочемо донести це до самих студентів. Безкоштовне транспортування, медичне страхування, харчування за доступними цінами - це далеко не весь перелік переваг роботи тут».

По закінченні практичного семінару всім учасникам вручили відповідні сертифікати про успішне проходження курсу підвищення кваліфікації.

Mukachevo.net, Фото – Сергій Гудак

Коментарі

Р
Редакція

Доброго дня. Перепрошуємо, це наш працівник допустив механічну помилку під час підготовки матеріалу. Ми вже внесли усі необхідні уточнення.

Р
Робітник

Був єден на Джейбілі з одного з цих вузів што фазу йшов з відром глядати. Такшо ці вузи продукують іменно таких фахівців :-)

Р
Руснак

Пішті. Де тут технічні ВУЗи? В МДУ та УжНУ є тех.спеціальності.Зараз свідомо руйнується тех.освіта.Катастрофічно зменьшують кількість годин по спецкурсам, навіть в самих тех.ВУЗах, а взамін підвищується кількість гуманітарних і предметів і годин.

ДБ
до барана піштія

де туй технічні вузи 9 штук?й тому маргови,шо дуже розумний,то по яким параметрам они технчні,ти мамин даун

П
Пішті

Хлопці живите в Закарпатті та й не знаєте що у вас під носом:) 1. Закарпатський НКЦ Національного університету водного господарства та природокористування Закарпатська обл., м. Виноградів, вул. І. Франка 116 2. Закарпатський угорський інститут ім. Ракоці ІІ (ЗУІ) Закарпатська обл., м. Берегово, пл. Кошута 6 3. Закарпатський художній інститут (ЗХІ) Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Минайська 38/80 4. Карпатський інститут підприємництва ВМУРОЛ Закарпатська обл., м. Хуст, вул. Заводська 1-А 5. Карпатський університет ім. Августина Волошина (КаУ) Закарпатська обл., м. Ужгород, пл. Театральна 5-7 6. Мукачівський державний університет (МДУ) Закарпатська обл., м. Мукачево, вул. Ужгородська 26 7. Ужгородський національний університет (УжНУ) Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Підгірна 46 8. Ужгородський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету (УТЕІ КНТЕУ) Закарпатська обл., м. Ужгород, вул. Коритнянська, 4 Ще є деякісь,можете дописати:)

Я
японамать

...изза того что нормальным но бедным детям закрыта дорога к вышам и руководящим должностям наши убогие земляки приглашают нехристей пить нашу кровь... перестаньте совать своих тупиц в выши...страна идиотов получается...

Р
Руснак

Останньому. Сильно розумный, будь-добрый, перечисли тоті 9 вузів, просвіти "нерозумных".

З
Знаючому

Для слабих на розум, лиш в Ужгороді їх більше половини від вказаного.

З
знаючий

У нас в Закарпатті є 9 технічних вузів? Дивно... Хотілося Б знати - які?

Читайте також