На цей рік по лінії держводгоспу Закарпаття отримає 71 мільйон гривень

7
0

В області реалізується державна «Програма протипаводкового захисту в басейні річки Тиса у Закарпатській області на 2002-2015 роки»

Як відомо, в області реалізується державна «Програма протипаводкового захисту в басейні річки Тиса у Закарпатській області на 2002-2015 роки». Як вона виконувалась протягом минулого року і як реалізовуватиметься року, аналізували на розширеному засіданні колегії облводгоспу, участь в якому взяв голова Державного комітету водного господарства України Василь Сташук. Після закінчення колегії Василь Старук дав прес-конференцію для представників засобів масової інформації.

Минулого року фінансування заходів протипаводкового захисту Закарпаття збільшилось у 8 разів. До 2006 року воно було мізерним. За словами голови, якби ця програма й надалі фінансувалася в таких обсягах, то всі необхідні роботи вдалося б завершити не раніше, ніж через 100-150 років. Тим часом минулого року по лінії Держкомводгоспу у краї зокрема збудовано близько 19 км дамб, 9 км берегоукріплень, відремонтовано десятки гідроспоруд. Загалом роботи проводилися на 32 об’єктах. Перший іспит нові протипаводкові споруди вже витримали: нещодавній лютневий паводок не завдав відчутної біди.

Цьогоріч на протипаводковий захист Закарпаттю по лінії комітету уряд виділив 71 мільйон гривень. Роботи проводитимуться на 28 об’єктах. Їх список Кабмін вже затвердив. У четвер якраз відбувались і тендерні процедури по визначенню виконавців робіт, тож невдовзі почнеться конкретна робота. Утворено міжвідомчу координаційну раду, яка координуватиме роботи і контролюватиме виконання програми.

На жаль, досі не передбачено фінансування з інших міністерств, зокрема МНС, Укравтодору, Укрзалізниці. Отже, під питанням будівництво і ремонт мостів, доріг та інших важливих об’єктів.

Натомість велика робота проводиться на міждержавному рівні, поінформував Василь Сташук. У 2001 році утворено Водний форум країн басейну річки Тиса і члени цієї організації – Україна, Словаччина, Угорщина і Румунія – спільно працюють над захистом від паводків.

Управління інформації та

зв’язків із громадськістю ОДА

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також