На турнірі в Ужгороді юні фехтувальники схрестили зброю

8
0

У кінці грудня в спортивному комплексі «Динамо» відбулося велике свято мушкетерів Закарпаття. Традиційний новорічний турнір вдався на славу. Три дні на фехтувальних доріжках юнь Закарпаття та гості зі Словаччини й Львова виборювали медалі й нагороди різних ґатунків.

Хлопчиків і дівчат у білосніжних костюмах із «холодною зброєю» в руках привітали голова федерації Закарпаття М.Пантьо, старший тренер фехтування А.Герей. Потім дітям були вручені новорічні подарунки. Після урочистої частини почалися справжні баталії.

Ні в одних вікових категоріях на авторитети й минулі заслуги ніхто не звертав уваги. Пристрасті кипіли через край. Були сльози радості й сльози поразки – в одному кінці залу дитина радіє від перемоги, а серед глядачів мама витирає сльози щастя.

Змагання відкрили дівчатка-шпажисти 2000 року і молодші. Фаворитами вважались Юля Холоденко і Марія Кривонос. У запеклій боротьбі перемогла учениця ЗОШ № 15 із Ужгорода Марія Кривонос. Юлія Холоденко виборола срібну медаль.

У хлопчиків у цій же категорії фаворитом вважався Артем Ношов. Але по-іншому мислили його суперники. Артем став третім, золото і срібло вибороли Олександр Алексеєв і Андрій Гиндюк із обласного центру.

Після шпажистів зброю схрестили рапіристи. Серед дівчаток першою була Настя Шуленковська, а серед хлопчиків – Андрій Бизіля, срібло виборов Василь Гумен.

У неділю проходила відкрита першість області. Спортсменів привітали депутати Ужгородської міської ради Ігор Адамчук і Михайло Чурило. У запеклій боротьбі взяли участь і гості зі Львова. Кубок і золота медаль серед жінок 1977 р.н. поїхали до Львова. Львів’яни Мазепа і Глушко були кращими. А ось серед чоловіків 1977 року Артем Матевосов, наш земляк з Ужгорода, нікому шансів не залишив, він був кращим і виборов перемогу у Віктора Шевченка зі Львова.

Серед рапіристів першою була Ангеліна Цимболинець, а серед хлопців – Девід Сабовчик.

Серед жінок-рапіристів наші фаворитки Аліна Рапінець і Христина Рапінець нікому шансів не залишили.

У понеділок змагались юнаки і дорослі шпажисти. Кращих своїх спортсменів привезли словаки і львів’яни. А тренерам було цікаво подивитись на наші юні надії – Сергія Горецького і Владу Харькову, які вже давно виступають на доріжках Ужгорода. Їх заявили в двох вікових категоріях: серед юнаків і дорослих. Серед юнаків Влада Харькова і Сергій Горецький були першими. А серед дорослих Вікторія Петрішак стала першою, перемігши Харькову.

Серед чоловіків боротьба була дуже гострою. Віталій Кобаль і Сергій Горецький пройшли дуже важкий шлях до фіналу, повибивавши маститих фаворитів Коневича з Ужгорода, Боцко зі Словаччини та ін. У фінальному важкому двобої перемогу отримав Віталій Кобаль.

Дивуєшся, що в наш скрутний час на ентузіазмі, патріотизмі наші тренери, меценати, спонсори можуть дарувати дітям такі острівки щастя.

Щира подяка від батьків, тренерів, організаторів депутатам Ужгородської міської ради Ігорю Адамчуку і Михайлу Чурилу, а також депутату Великолазівської сільської ради Максиму Кривоносу.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також