На Ужгородщині знайшли 193 джерела радіаційного випромінювання

15
0

на території АПК `Ужгородський`

В Ужгородському районі Закарпаття районна інвентаризаційна комісія виявила на території АПК `Ужгородський` 193 радіонуклідні джерела іонізуючого випромінювання загальною вагою 10512 кг.



Це прилади, апарати та різне устаткування, які укомплектовані радіонуклідними деталями. Безперечно, вони складали загрозу навколишньому середовищу, здоров`ю людей. Тим більше, що неподалік - підприємство з багаточисельним колективом `Джейбіл`.



Неодноразові звернення керівництва району, відділу з питань надзвичайних ситуацій РДА, у вищі інстанції, управління екології області, Міністерство надзвичайних ситуацій України, Європейські природоохоронні структури врешті-решт дали позитивний результат. У район приїхали представники однієї з екологічних організацій Німеччини, які переконавшись про небезпечну ситуацію на території АПК `Ужгородський`, добилися виділення коштів Євросоюзу на вивезення й утилізацію цих загрозливих відходів.



Загалом передбачено витратити на ліквідацію виявлених шкідливих джерел понад 250 тисяч гривень. Вже половину цього непотребу вивезено на підприємство `Родон`, що на Львівщині. Решту буде утилізовано найближчим часом.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також