На ужгородському фестивалі Сакури змагались петанкісти (ВІДЕО)

4
0

Сьогодні, 18 квітня, в Ужгороді в рамках щорічного весняного фестивалю «Сакура — 2015» відбувся регіональний турнір із петанку «Sakura — preview».

Змагання з цієї французької гри, яка набуває дедалі більшої популярності в Україні, відбулись у сквері «Героїв Майдану». Її учасниками стали десять команд, розповіла ZIK-Стрім Вікторія Жуйко-Сабо.

Як розповіла президент Федерації петанку України, ужгородка Олександра Шевченко, за останні декілька років столиця Закарпаття стала одним із центрів розвитку в нашій країні цієї спортивної гри. В Ужгороді діють два петанк-клуби, тут періодично влаштовують змагання, зокрема, міжнародні, навіть відбувся один із етапів чемпіонату України.

«Протягом тижня ми проводили майстер-класи для новачків, а потім вирішили провести невеличкий турнір, аби вони змогли трохи попрактикуватись. Хочемо, щоб люди відчули азарт. Ми популяризуємо цей вид спорту на Західній Україні. Цього року започаткуємо турніри на Прикарпатті та в інших регіонах », -- розповіла Олександра Шевченко.

За її словами на цьому турнірі учасники готувались до відбірних змагань на Чемпіонат Європи та світу, які відбудуться в Ужгороді 1-3 травня на алеї Боздошського парку.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також