На ужгородських ромів чекає ще одна комісія

10
0

Цю інформацію повідомив мер міста Віктор Погорєлов на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міської ради 21 серпня.

Мер сказав, що ним була створена комісія з розгляду питань незаконних поселень на Тельмана та на вулиці Прикордонній ще на минулому тижні. "Ми оглянули умови проживання місцевих та приїжджих ромів. Було виявлено пошкодження дамби особами, що селяться в між- чи позадамбовій зоні. Прорив же дамби грозить життю людей. Авторитети ромського табору не змогли визначити, хто це робить. Барона в них, як це не дивно, нема.", - додав пан Погорєлов. 

Нагадаємо, вчора комісія на чолі з в.о. мера виявила що деякі будинки виходять на майбутню магістраль.Було провдено лінію, за яку ромам заходити не можна, і тепер 8-9 будинків доведеться перенести на інше місце, бо їх частини більшою чи меншою мірою пересікають визначену межу.  

Наступного тижня відбудеться ще одна виїдна комісія, але тепер вже  по дамбі. Якщо не буде доброї волі забудовників, Погорєлов обіцяє підключити прокуратуру та суд, адже є Закон України, який забороняє будуватися на дамбах, в межах вулиць і площ. Мер надіється на адекватну реакцію.  За його словами, ніхто нікого не виселяє бульдозерами чи танками. Але виглядає так, що більшість будинків в позадамбовій зоні таки доведеться переносити. 

Проблему слід вирішувати в рамках правового поля. Це зазначають обидві сторони конфлікту. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також