На Великоберезнянщині Сіль святкувала День села

4
0

Історичні витоки, реалії буття, погляд у прийдешнє.

Про це, і не лишень, вели зацікавлені діалоги представники Солянського самоврядного органу, районної влади, пересічні та знані й вдячні горяни на вперше за роки незалежності України проведеному, вдало зорганізованому і надовго пам’ятному дійстві – Дні села.

Урочистості розпочинаються пісенним виступом юної співачки Сільвії Глодан.

Знаковою родзинкою відзначення Дня села стало представлення учасникам торжеств герба та прапора села Сіль як офіційного символу Солянської територіальної громади, до якої входить і Домашино. До слова, герб і прапор цих сіл внесено до Гербового матрикулу Волино-Подільської геральдичної колегії.

Відтак на сцену запрошуються для проголошення вітань поважні особи та гості Дня села: заступник голови райдержадміністрації Василь Кірик, сільський голова Василь Опаленик, доцент кафедри мистецької підготовки Вінницького державного педагогічного університету ім. Михайла Коцюбинського, заслужений працівник культури України Михайло Вацьо, доктор медичних наук, декан стоматологічного факультеру Вінницького педагогічного державного університету ім. Пирогова Тамара Постоловська, начальник управління Пенсійного фонду України у Великоберезнянському районі, член правління громадського об’єднання «Рідне Закарпаття» Микола Цифра.

Виступаючі сердечно здоровлять мешканців Солі та Домашино, гостей, всіх присутніх з наступаючим святом – двадцятою річницею незалежності України, 411-ми роковинами першої письмової згадки про населений пункт та Днем села,зичать краянам життєвої снаги, міцного карпатського здоров’я та довголіття, натхненної праці задля подальшого розквіту села, Срібної Землі, рідної України. А колишні односельці та земляки, справжні патріоти Ужанської долини Михайло Вацьо та Микола Цифра під оплески присутніх вручають сільському голові Василю Опаленику свідоцтва про офіційну реєстрацію прапора й герба Солі. Вони та й господар свята склалають щиру подяку розробнику ескізів символів села голові Бердичівського відділення Волино-Подільської геральдичної колегії, священику Свято-Миколаївського собору протоієрею Віктору Сватулі.

Заступник голови райдержадміністрації Василь Кірик вручає почесні відзнаки райдержадміністраці та районної ради колишньому сільському голові Михайлу Близнецю – за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток Солі та з нагоди святкування Дня села і заслуженому працівнику культури України Михайлу Вацю – за вагомий внесок у розвиток та збереження культурної спадщини Солі та з нагоди святкування Дня села.

Сільський голова Василь Опаленик також нагороджує грамотами органу місцевого самоврядування цілу низку шанованих людей Солянської територіальної громади, зокрема, ветерана Великої Вітчизняної війни, одного з найстаріших довгожителів Юрія Михайловича Прислупського, учасників бойових дій в Афганістані Валерія Чурея, Михайла Грунянського, Івана Тура, Йосипа Палка, Василя Прислупського, вдячним словом згадує нині покійного спортивного діяча Василя Кевпанича, поважного освітянина Миколу Палка, ветеранів футболу Миколу Бігаря та Василя Качмаря, молодих ентузіастів ФК «Сіль» Ярослава Ціпаря та Віталія Рогача...

Особливі привітання адресує керівник органу місцевого самоврядування і колишнім ініціативним головам сільради Івану Брашку, Юлії Мастяк, Василю Бобрику, Василю Голубці, всім, хто чесною працею здобував авторитет серед територіальної громади сіл.

І знову хвилюючі миті. Священики Солі та Дубринич Перечинського району отці Олександр та Василь освячують прапор та герб села, а Павліна Тур й Богдан Гулей під звуки Державного Гімну України піднімають на флагшток Державний прапор України та прапор Солі.......

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також