На Великоберезнянщині сталося аварійне забруднення

12
0

Під час проведення робіт по підготовці до заміни дефективної ділянки продуктопроводу на 299 км. ЛВДС “Дубриничі” ДП “Прикарпатзахідтранс” м. Рівне, за межами населеного пункту с. Ужок В. Березнянського р-ну (землі без вилучення у землекористувачів Ужанського НПП) виникла необхідність перекачки дизельного пального з низинної дільниці на пригорбок для вивільнення продуктопроводу від нафтопродуктів.

 

Підприємством влаштовано польовий продуктопровід довжиною біля 600м, що йшов по поверхні землі. Біля 14.00 год в результаті прориву технологічної прокладки на місці з’єднання польового продуктопроводу з підземним продуктопроводом на пригорбку пройшов витік дизпалива. Підприємством нижче за місцем витоку палива влаштовано 2 перехоплюючи споруди (котловани). Водні об’єкти розташовані на значній відстані від місця  витоку дизельного пального. Попадання дизпалива у водні об’єкти не зафіксовано.

На місці аварії на забрудненій території спеціалістами Держекоінспекції проведено відбір проб ґрунтів. На момент обстеження витік  пального був ліквідований. Об’єм дизельного пального, що потрапило в навколишнє середовище уточнюється. Загальна площа забруднення складає біля 402 м. кв.

Держекоінспекцією проводяться інструментально-лабораторні дослідження з метою визначення ступеня забруднення ґрунтів. Після отримання результатів буде проведено нарахування збитків, завданих навколишньому природному середовищу в результаті аварії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також