На Верецькому перевалі знайшли людські останки

5
2

розпочалися розкопки на місці загибелі Карпатських Січовиків

На Верецькому перевалі розпочалися розкопки на місці загибелі Карпатських Січовиків, знайдено людські останки. Про це сьогодні, 6 листопада, власкорові ЗІКу повідомив ініціатор пошукових робіт, депутат Закарпатської обласної ради, голова обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» Володимир Піпаш.

На перевалі закладено 18 шурфів, у 5 з них вже знайдено людські останки. Зокрема, лише в одному з них виявили від 20 до 100 людей.  

Розкопки проводить львівська фірма «Доля», яка спеціалізується на таких роботах.

Довідка ЗІКу.

21 липня на Верецькому перевалі відкрили скандальний пам’ятний знак, присвячений переходу угорських племен через Карпати. Про це ЗІКу повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Участь у відкритті пам’ятника взяли Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорській Республіці Дмитро Ткач, Надзвичайний та Повноважний Посол Угорської Республіки в Україні Андраш Баршонь, депутат Угорського парламенту Андраш Тот і представники національно-культурних товариств краю.

Львівська обласна рада 11 березня під час сесії прийняла звернення до депутатів Закарпатської обласної ради щодо незаконних намагань встановити на Закарпатті чужоземну символіку. У зверненні звучить вимога демонтувати на території області усі символи, які принижують українців, глумляться над їхніми національними почуттями. У заяві вказано, що монумент споруджують поблизу місця, де покояться (досі, до речі, не ексгумовані) останки 600 розстріляних бійців Карпатської Січі, переважно молодих хлопців – закарпатців і галичан, які в 1939 році захищали незалежність Карпатсько-Української Держави в Європі і які першими в Європі вчинили збройний опір фашистським загарбникам.



Коментарі

Г
гаврош

піпаш а не ти підтримував гаваші коли він давав дозвіл на це мадяронське паскудство

ПМ
патріот мукачева

а тим часом гаваші цілується з міністром оборони мадярів і підтримує зменшення викладання українською мовою в угорських школах закарпаття це рішення прийняв уряд в який входить партійний керівник пан пезеник чи він для гаваші по партійній лінії не указ

Читайте також