На "Віфлеємській зіроньці" у Нижній Апші колядували румунською (ВІДЕО)

8
0

Участь в конкурсі-огляді «Віфлеємська зіронька» взяли і румунські дитячі колективи. Пройшло свято у Нижній Апші Тячівського району, куди з’їхались діти та школярі з навколишніх румунських сіл.

У конкурсі «Віфлеємська зіронька» взяло участь 2 колективи дошкільнят та 9 шкільних. Колядували діти у національному одязі, дотримуючись своїх традицій, зберегти які і покликаний цей конкурс, що проводиться втретє за підтримки народного депутата України Василя Петьовки. Румуни брали активну участь в конкурсі з самого його початку.

З кожним роком росте не тільки кількість колективів, а й рівень проведення цього свята, це відмічають як організатори, так і батьки учасників. Проведення такого конкурсу, кажуть організатори, знайомить з культурою народів, які проживають поруч. Добрий приклад – колядування по-українськи та по-румунськи.

                               

Журі підбило підсумки конкурсу і визначило призерів. Переможців нагородили солодкими подарунками, мобільними телефонами, а школа-переможець отримала кінопроектор, срібним призерам дістався телевізор, а бронзовим - караоке. На завершальному конкурсі «Віфлеємська зіронька» переможених не було, адже кожен, хто взяв участь, отримав подарунки.

Проходив конкурс-огляд на кращу колядку 27 та 28 грудня для учнів угорськомовних шкіл, з 9 по 13 січня колядували діти, які святкують Різдво 7 січня. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також