На Воловеччині повітря брудніше, ніж в Ужгороді

3
0

Загалом оцінка нашої екології коливається між задовільно і добре

Про це після колегії за підсумками минулорічної роботи обласного управління охорони навколишнього природного середовища повідомив журналістам заступник міністра профільного відомства Павло Большаков.

Павло Якович курує західні області України і вже провів колегії на Львівщині та Волині, від нас же їде на Івано-Франківщину. За результатами відвідин Луцька знає, що там годі знайти на вулиці пластикову пляшку – відколи запрацював завод з переробки цієї тари з рентабельністю 160%. Збирати пляшки планують і на Закарпатті, загалом же область просить допомогти збудувати сміттєсортувальний комплекс потужністю до 200 тис. тонн на рік і зам. міністра запевнив, що міністерство планує включити до бюджету необхідних для цього 41,7 млн. грн. У цьому році планують встановити і комплекс установок, які перероблятимуть тирсу.

Ще нам потрібно 1,5 млн. грн. на завершення контейнеризації «префіксів» і закриття від вільного доступу вагонів з ними. Загалом же на цю отруту треба ще 8,5 млн. грн.

Говорячи про недоліки в роботі обласного управління екології, Большаков повідомив, що на Волівеччині, у гірській зоні торік були значно вищі викиди шкідливих речовин в атмосферу, ніж навіть в Ужгороді, хоча 70% забруднення повітря дає автотранспорт, якого в обласному центрі якраз найбільше, повідомив кореспондент ЗІА "Простір".

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також