На Воловеччині тривають відновлювальні роботи

6
0

після негоди

Як уже повідомлялося, 16 липня через погіршення погодних умов, у Воловецьокму районі пройшли потужні зливи. Негода призвела до підтоплення 19 приватних житлових будинків, 38 господарчих споруд, 59 домогосподарств і 45 колодязів, розмиву близько 1 кілометра автомобільної дороги Біласовиця – Латірка з щебеневим покриттям, пошкодження 2 мостів і 23 містків до домогосподарств. Збитки від зливи фахівці оцінили в 800 тисяч гривень. Загальна сума збитків уточнюється.

Вже ввечері, 16 липня, вода з домогосподарств та будинків відійшла, а рятувальники негайно взялися за ліквідацію стихійного лиха. Протягом наступного дня підрозділи оперативно-рятувальної служби району відкачали воду та провели дезинфекцію 10 колодязів.

Ще 16 липня голова облдержадміністрації Олег Гаваші провів оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів, що ліквідовують наслідки стихійного лиха, і доручив якнайшвидше завершити роботи. На місце, для координації робіт, виїхав заступник голови ОДА Віктор Лукеча. Останній же провів на місці оперативну нараду. Як повідомив голова Воловецької райдержадміністрації Михайло Реблян, нині відновлювальні роботи йдуть повним ходом. Він відзначає оперативність, з якою обласна влада та рятувальні спецпідрозділи відреагували на надзвичайну ситуацію. На даний момент русла річок вже вичищені і працівники перейшли до відновлення містків. На переконання керівника Воловеччини, вже через два тижні з мостами й дорогами все буде в порядку.

 З резервного фонду районного бюджету для ліквідації наслідків лиха було виділено 10 тисяч грн. Розпорядженням голови облдержадміністрації проведено перерозподіл коштів на ремонт доріг. Згідно розпорядження 240 тисяч гривень направлено на відновлення комунальних доріс сіл Латірка та Абранка. Планується виділити кошти із резервного фонду бюджету області на ліквідацію наслідків лиха після розробки необхідної проектно-кошторисної документації на відновлювальні роботи, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також