На Виноградівщині Олег Гаваші перевіряв, як живеться дітям

8
0

Нині в області діють 24 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 169 дітей, та 23 прийомні сім’ї

У четвер, 26 червня, голова облдержадміністрації Олег Гаваші з робочою поїздкою відвідав Виноградівський район і ознайомився із соціально-економічним розвитком регіону. У супроводі голови райдержадміністрації Василя Якоба керівник області побував на деяких підприємствах і відвідав дитячі будинки сімейного типу, що працюють в районі.

Соціальному захисту дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування Президент України Віктор Ющенко надає особливої уваги –  це питання виведено у ранг державної політики. Пріоритетним є цей напрям роботи і для обласної влади Закарпаття. На сьогодні в області створено 24 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 169 дітей, та 23 прийомні сім’ї (35 діток). До кінця року планується відкрити ще щонайменше три дитячі будинки сімейного типу.

Виноградівський район – був одним із піонерів щодо створення дитячих будинків сімейного типу: ще у 2002 р. тут з’явився перший такий заклад. На сьогодні в районі діють п’ять дитячих будинків сімейного типу. Невдовзі запрацює ще один: на мальовничій околиці Виноградова зведено великий будинок, в одній половині якого ще рік тому запрацював дитбудинок, зараз оживе дитячими голосами і друга половина будівлі. В сім’ї Томащуків виховується семеро дітей, сім’я ж Токарів, яка невдовзі поселиться поряд, на перших порах візьме на виховання шестеро діток-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

Олег Гаваші поспілкувався з батьками-вихователями і дав доручення щодо вирішення проблемних питань роботи закладів, особливо наголосивши на оформленні правового статусу дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, повідомили з управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також